EUR: 353,31 Ft
CHF: 328,02 Ft
2020. július 16., csütörtök
Valter

Külföld

Lezuhant Iránban egy ukrán repülőgép

Szerda reggel lezuhant Iránban, Teherán mellett egy Boeing 737-es típusú ukrán utasszállító repülőgép, 167 utassal és 9 fős személyzettel a fedélzetén, nem sokkal a felszállás után. A katasztrófát senki sem élte túl.

Az iráni légvédelem szerda reggel Teherán mellett tévedésből lelőtt egy ukrán gépet – jelentette az Unian kijevi hírügynökség. Az iráni hatóságok azonban rövid időn belül közölték, hogy műszaki hiba okozta a tragédiát, bár az nem világos, hogyan jutottak ilyen gyorsan erre a következtetésre.


A MAU ukrán légitársaság képviselői szerint a lezuhant utasszállító repülőgépük jó állapotban volt, és a járat jól képzett személyzete sem követhetett el hibát.

Mint ismert, az Egyesült Államok január 3-án egy dróntámadással megsemmisített egy több járműből álló konvojt, amelyben Kászim Szulejmáni tábornok és Abu Mahdi al-Muhandisz parancsnokhelyettes utazott. Ezzel a támadással az USA komoly csapást mért az általa terrorszervezetként nyilvántartott iráni Forradalmi Gárdára és a síita milíciákra, amelyek két fontos vezetőjüket veszítették el.

Szijjártó Péter külügyminiszter közölte: minden Irakban szolgáló magyar katona jól van, a Honvédelmi Minisztérium és a vezérkar folyamatosan figyelemmel kíséri a kialakult súlyos helyzetet, és kész haladéktalanul végrehajtani bármilyen olyan műveletet, amelyet az Iszlám Állam elleni globális koalíció vezetői szükségesnek tartanak.

Kapcsolódó Cikkek