EUR: 336,25 Ft
CHF: 313,37 Ft
2020. január 19., vasárnap
Sára, Márió

Belföld

Listázná a fideszeseket a XVI. kerületi baloldal képviselője

Nyilatkozatban fejezte ki megdöbbenését a Fidesz XVI. kerületi Szervezete Vajda Zoltán önkormányzati képviselő Facebook oldalán megjelent bejegyzése kapcsán. A XVI. kerület baloldali összefogásának képviselője posztjában arról írt, hogy listázná a fideszes embereket.

„Mély felháborodással olvastuk Vajda Zoltán önkormányzati képviselő (DK, Momentum, MSZP, Párbeszéd, Jobbik, LMP) közösségi oldalán január 12-én 18:08 órakor közzétett bejegyzését, melyben a fideszeseket akarja listázni”. A Fidesz-tagokat, a szimpatizánsokat, a szavazókat, és mindenki mást, akik nem is politizálnak, csupán a köz szolgálatában dolgoznak” – írja közleményében a Fidesz XVI. kerületi Szervezete.


„Vajda listázná a hivatali dolgozókat, a tanárokat, a tanítókat, az óvodapedagógusokat, a bölcsődei dolgozókat, a rendőröket, a tűzoltókat, az orvosokat, az ápolókat, a védőnőket, és úgy általánosságban mindenkit, akit ő a jelenlegi kormányzat kiszolgálójának minősít. Vajda nem titkolja azt sem mindezt azért teszi, hogy az általa remegve várt gyurcsányista hatalomátvétel után lehessen tudni, kitől kell majd elvenni a munkáját, a vagyonát, a lehetőségeit.  A XVI. kerületi Fidesz nem akarja, hogy visszajöjjenek azok az idők, amikor a nácik listázták zsidó honfitársainkat, vagy amikor Rákosiék listázták a kulákokat, az antikommunistákat és a klerikális „reakciósokat”.  Az ilyen kezdeményezéseket csírájában kell elfojtani, nem maradhat a közélet szereplője olyan politikus, aki ilyet tesz, vagy erre buzdít, ezért a Fidesz XVI. kerületi szervezetének elnöksége lemondásra szólítja fel Vajda Zoltánt. Felszólítja, hogy azonnali hatállyal adja vissza önkormányzati képviselői mandátumát, és távozzon a közéletből! Felkérjük az összes, a szabad gondolatban és véleménynyilvánításban hívő, a demokráciát alapértéknek tekintő párt XVI. kerületi szervezetét, hogy csatlakozzon a Fidesz nyilatkozatához. Tegyünk közösen a gyűlölet ellen, mert nekünk ez a minimum!” – tudatja a Fidesz XVI. kerületi szervezetének elnöksége.

Kapcsolódó Cikkek

 • Fidesz: Igazságos az oktatással történő kártérítés

  Fidesz: Igazságos az oktatással történő kártérítés

  A kormánypártok jónak és igazságosnak tartják a gyönyöspatai roma családoknak a kormány azon javaslatát, hogy az állam ne pénzben, hanem oktatással és képzéssel fizesse ki a szegregáció miatt megítélt kártérítést – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

 • Nagy István: Világszerte növelni kell az agrárium hatékonyságát

  Nagy István: Világszerte növelni kell az agrárium hatékonyságát

  Tovább kell javítani a mezőgazdasági termelés hatékonyságát az élelmiszer-ellátás biztosításához, mert egyre növekszik a világ népessége, az erőforrások viszont folyamatosan szűkülnek – hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter szombaton Berlinben a Globális Élelmezési és Mezőgazdasági Fórumon (GFFA).

 • Emeli a kormányhivatali dolgozók bérét a kormány

  Emeli a kormányhivatali dolgozók bérét a kormány

  Mintegy 32 milliárd forintból emeli a kormány a területi közigazgatásban dolgozók bérét, legalább 10, de átlagosan 18 százalékkal, és a cafeteria-rendszert is újra bevezetik áprilistól a területi közigazgatásban – közölte a Miniszterelnökség szombaton az MTI-vel.