2020. július 13., hétfő
Jenő

Egyéb Debrecen

Lógjunk Anyuval!

Nyíregyháza – A babahordozás egyre népszerűbb az anyukák körében. Amellett, hogy a kisgyermek testközelben való hordozása tehermentesíti a szülő karját, számos előnnyel jár mindkét fél számára.

A hordozás, megfigyelések szerint erősíti a kötődést az anya (vagy az apa) és a csecsemő között, és ezzel összefüggésben csökkenti a szülés utáni depresszió kialakulásának kockázatát. Ezekkel az előnyökkel tisztában van a nyíregyházi Lógjunk Anyuval Kulturális és Szabadidős Egyesület csapata is, amely rendszeresen szervez programokat kisgyermekes édesanyáknak. A Korzó Bevásárlóközpontban tartott táncos, mozgásos, beszélgetős óráikra minden kismamát szeretettel várnak, sőt előzetes egyeztetéssel hordozót is biztosítanak a résztvevők számára, így ez sem lehet akadály.


Akinek nincs kedve anyuval mozogni, azt várja a játszósarok
MTI/Balázs Attila

Tánccal népszerűsítik a hordozókendő használatát a Lógjunk Anyuval tagjai
MTI/Balázs Attila

Fontos a mozgás

„Az anyaság ezernyi új érzése mellett felszínre tört bennünk a kreativitás, a tenni akarás és ehhez a táncot hívtuk eszközként. Csapatunk egyesítette a mozgás fontosságát, az anyai testközelség jótékony hatásait és a közösségbe tartozás jellemformáló erejét. Formációnk a szórakoztatásra épül, ám felhívja a figyelmet a hordozás lehetőségére” – olvasható a Lógjunk Anyuval honlapján.

Kapcsolódó Cikkek