EUR: 353,24 Ft
CHF: 334,48 Ft
2020. április 10., péntek
Zsolt

Extra

Magyar kultúra napja: így még nem láttuk az írókat

Ma van a magyar kultúra napja, melynek alkalmából a hazai irodalmi élet legizgalmasabb alakjainak életéből szemezgettünk. A különleges fotók talán soha nem látott pillanatokat rejtenek, melyek kedvenc íróink, költőink családi fotóalbumából valók.

Kosztolányi Dezsőről és családjáról 1918-ban készült kép. A családi albumból kiragadott fotón Kosztolányi, a felesége Ilona és fiuk, Ádám látható.


Fotó: Petőfi Irodalmi Múzeum

 

Szabó Lőrincről 1953-ban készült ez a fotó, egy átlagos vasárnap délután, amikor sétálni indult.

Fotó: Petőfi Irodalmi Múzeum

Ady Endre és családja látható ezen az 1913 nyarán készült képen az érmintszenti kúria előtt. Ady egyébként ebben a faluban született, nagyon sokszor visszatért ide élete során.


A fotó 1913-ban Érdmintszenten készült Fotó: Petőfi Irodalmi Múzeum

 

Babits Mihályról és családjáról 1941-ben készült ez a fotó. A képen az író, felesége, Tanner Ilona és örökbefogadott lányuk, Ildikó látható Babits dolgozó szobájában.

Fotó: Petőfi Irodalmi Múzeum

 

Örkény István szalmakalapos képét 1964 nyarán készítették.

Fotó: Petőfi Irodalmi Múzeum

 

Rejtő Jenő albumából való ez az 1938-as Siófokon készült felvétel, melyen Karinthy Frigyes, Salamon Béla és egy ismeretlen férfi társaságában múlatták az időt.

Fotó: Petőfi Irodalmi Múzeum

 

Radnóti Miklós egy nyári pikniken vesz részt feleségével, Fannival és Salamon Andrással 1940-ben.

Fotó: Petőfi Irodalmi Múzeum

Ingyenes tárlatvezetések Petőfi Irodalmi Múzeumban

17.00: CSÁTH*, a Bolyongó üstökös és a „Ki mondaná, hogy e hely csatatér?” című kiállításokban a kurátorok vezetik körbe a látogatókat.
Szintén 17 órától Gyapay László irodalomtörténész tart tárlatvezetést a Magukra maradt bútorok című kiállításon, ahol megtekinthetjük Kölcsey egyetlen ránk maradt bútorát és egyes kéziratait.
 

Kapcsolódó Cikkek