EUR: 354,57 Ft
CHF: 331,74 Ft
2020. július 13., hétfő
Jenő

Egyéb Zalaegerszeg

Már biztos boldog lesz az új év Zala megyében

Több száz milliárd forint értékben valósulnak meg turisztikai, közlekedési- és gazdaságfejlesztési programok Zala megyében, a településeken többek között intézmények újulnak meg, és bővítik az óvodai-bölcsődei helyeket.

A megyei kórház és a rendelőintézet is megújul

Vigh László, a térség fideszes országgyűlési képviselője kiemelte: a megyei kórházban 521 millió forintot fordítanak fejlesztésre, további 300 millió forintból pedig a rendelőintézetet újítják fel. A képviselő, aki a Zalaegerszegen épülő járműipari tesztpálya miniszteri biztosa is, beszámolt arról, hogy az 55-60 százalékos készültségű létesítményben már folyamatosan zajlanak tesztelések, tavaly csaknem negyven cég vette igénybe a pályát.


Több, mint 2,3 milliárd forintos ráfordítással több fontos fejlesztés is zajlik az ipari park és a tesztpálya környezetében

Sifter Rózsa Zala megyei kormánymegbízott az ügyfélbarát és családbarát fejlesztési programok ismertetése mellett kitért arra is, hogy a kormányablakbusz szolgáltatásaival a megye legkisebb településeire is sikerült eljutni. A letenyei határátkelőhelyen pedig a csúcsforgalomban állították szolgálatba a buszt.

Pál Attila (Fidesz-KDNP), a Zala Megyei Közgyűlés elnöke kiemelte: a megyében zajló fejlesztések a zalai emberek, vállalkozások összefogásával és a kormány támogatásával valósulhatnak csak meg. Elmondta, hogy tavaly a TOP keretében 22,3 milliárd forint állt rendelkezésre a zalai települések fejlesztésére, az összeg idén 4,5 milliárd forinttal egészül ki.


Balaicz Zoltán (Fidesz–KDNP), Zalaegerszeg polgármestere hozzátette, hogy idén befejeződik a logisztikai központ és konténerterminál kialakítása, az északi ipari parkot pedig tovább bővítik. A MOL zalaegerszegi üzeme 4 milliárd forintot fordít a gumibitumen-gyártás kapacitásának növelésére.

Az óvodáknak is jut a fejlesztési pénzből

Mi készül Zalaegerszegen?

Csaknem 20 milliárd forint ráfordítással 12 projekt valósul meg: többek között megújulnak iskolák, óvodák és más intézmények, valamint új kerékpár- és turistautak épülnek. A legnagyobb, 9,5 milliárd forintos beruházás keretében új uszoda-tanuszoda épül, a Mindszenty iskolában 3,3 milliárd forint költséggel új tornacsarnokot és vívótermet alakítanak ki, valamint 1,85 milliárd forintos projekt keretében zajlik a Göcseji Múzeum teljes felújítása.

Minden korosztály érezheti a fejlődést

 Mi készül a megyében?

– Megkezdődött a Zalaegerszeg és a szlovén határ (Rédics) közötti 48,7 kilométeres vasúti pálya felújításának tervezése.

– Folytatódik a 170 milliárd forint ráfordítással készülő, Zalaegerszeget az M7-es autópályával összekötő kétszer kétsávos gyorsforgalmi út építése, és elkezdődött a zalai megyeszékhelyet Körmenddel összekötő kétszer kétsávos (M8-as és M86-os) gyorsforgalmi út tervezése is.

Kapcsolódó Cikkek