2020. február 21., péntek
Eleonóra

Életmód

Nézze végig, hogy készül a lazac – vagy próbálja ki otthon

A látványkonyhát a nyolcvanas években csupán a kínai karatés VHS-filmekből ismertük, ma pedig már egyre több helyen végignézhetjük, hogyan is készül a vacsoránk. A fővárosban nemrég nyílt meg a Yolo Bistro, ahol látványkonyhával és egészséges ételekkel várnak mindenkit.

A Magyarországon egyedülálló vendéglátóhely egy nyakkendős gyorsétterem, ahol elérhető áron étkezhet bárki úgy, hogy a kiszolgálásra nem kell órákat várni. Kiss Gábor séf elmondta, mindent a vendégek szeme láttára készítenek friss alapanyagokból, és maximum 15 percen belül már fogyasztható is a megrendelt finomság. A gyorsétterem ételei közül a legtöbb diétába illeszthető, mégis finom.


Marinált lazacnyárs, pak choi és enoki gomba

Paulus Zoltán, a Yolo Bistro vezetője most egy igazán ínycsiklandó étel receptjét osztotta meg a Lokál olvasóival.

Hozzávalók 2 főre: 300 g lazac, 250 g pak choi, 0,002 g tengeri só, 1 egész lime, 3 gerezd fokhagyma, 100 g enoki gomba, csili, 0,02 g koriander, 5 cl olívaolaj

Elkészítés: A konyhakész lazacot nagyobb kockára vágjuk és fűszerezzük (sóval, fehér borssal, lime-mal, korianderrel). A legjobb, ha a fűszereket mozsárban zúzzuk szét, mert így sokkal intenzívebb lesz! A keverékkel átdörzsöljük a lazackockákat, és körülbelül 30 percig hagyjuk állni, majd nyársra húzzuk. Mielőtt megsütnénk, készítsük el a zöldségköretet! A pak choi leveleit letördeljük egymásról, tüzetesen átnézzük, és lemossuk róla a földet. A világos, ropogós szárakat vékony, hosszú csíkokra vágjuk. A sötétebb, puha leveleket keresztben pedig széles szeletekre. Az olajat egy wokban felolvasztjuk. Először csak a vékony pak choi szárait dobjuk rá. 5-10 perc alatt puhára pároljuk, és hozzáadjuk a gombát, amelynek csak néhány pillanat kell, utána belekeverjük a friss fűszereket, a csilit, a fokhagymát és a sót. Aztán jöhet a nyárs sütése, ami grillen a legtökéletesebb, de lehet serpenyőben is. Az a lényeg, hogy dolgozzunk gyorsan. Nem kell sok idő a sütéshez, hogy ne száradjon ki! Ha mindennel megvagyunk, jöhet a tálalás. A pak choi és gombakombóra helyezzük rá a nyársat, locsoljuk meg egy kis olívaolajjal és friss lime levével, a tetejére pedig mehetnek különleges csírák.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek