2020. augusztus 12., szerda
Klára

Extra

Maros Gábor: Nem aludtam az izgalomtól a La Mancha miatt

Sajtónyilvános olvasópróbát tartott a Budapesti Operettszínház a La Mancha lovagja című musicalből. A díszvendég Magyarország első Sancho Panzája, a 73 esztendős Maros Gábor volt.

Maros Gábor mesél (VIP Média)

Elmondta, hogy a musical magyarországi ősbemutatója 1971-ben volt az Operettszínházban, amelyben a címszerepet Darvas Iván játszotta, mellett Aldonzát Galambos Erzsi alakította, hűséges fegyverhordozó, Sancho szerepében pedig az akkor még főiskolás Maros Gábor debütált. A most 73 esztendős művész volt a meglepetés vendég, aki Kiss B. Attila főigazgató kérésére érkezett az olvasópróbára, Sancho Panza belépőjével.


– Nem tudtam aludni az izgalomtól az éjszaka, mert tudtam, hogy ma ide jövök – kezdte meghatottan Maros Gábor.  – A pályám legelső és legfontosabb állomása volt Sancho szerepe, amit főiskolásként kaptam. Majdnem elájultam, mikor megtudtam, hogy Darvas Iván partnere leszek – mesélte a művész, és egy anekdotát is megosztott kollégáival és a sajtó munkatársaival. – Amikor próbáltunk, Darvas Iván egyszer elfelejtette a szöveget, és megkérdezte, hogy én tudom-e. Azt válaszoltam, hogy én csak a saját szövegemet tudom. Erre ő: ez hallatlan!

A mostani előadás bemutatója március 20-án lesz. A főbb szerepekben többek között Szabó P. Szilvesztert, Németh Attilát Nagy Lórántot, Kerényi Miklós Mátét, Serbán Attilát, Sándor Pétert, Nádasi Veronikát, Peller Annát, Dancs Annamarit, Bálint Ádámot, Gömöri András Mátét, Angler Balázst, Mészáros Árpád Zsoltot, Homonnay Zsoltot, György- Rózsa Sándort, Kalocsai Zsuzsát, Sz. Nagy Ildikót, Vásári Mónikát, Vágó Zsuzsit, Füredi Nikolettet, Fekete-Kovács Veronikát, Magócs Ottót, Imre Rolandot és Czikor István Lászlót láthatják. A rendező-koreográfus Vincze Balázs.


Kapcsolódó Cikkek