EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,81 Ft
2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Egyéb Érd

Más gyárával ékeskedik Csőzik László

„Csőzik László csak pózolni tud a Fidesz–KDNP-s kormány, az előző városvezetés és az országgyűlési képviselő, valamint az AVL közös sikerével: az Érden épülő kutatóbázissal” – így fogalmazott térségünk országgyűlési képviselője, dr. Aradszki András közösségi oldalán a jelenlegi érdi polgármester fotója láttán.

Csőzik László szelfije az építkezésen kiverte a biztosítékot a város országgyűlési képivselőjénél fotó: Csőzik László facebook

Pest megye 1. számú választókerületének országgyűlési képviselője hangsúlyozta: Csőzik Lászlónak semmilyen szerepe sem volt abban, hogy az AVL Érden építi meg a több ezer munkahelyet biztosító kutatóbázisát.


350 új munkahely

Az AVL Hungary a világ legnagyobb független, belső égésű, hibrid, valamint elektromos motorok és hajtásláncok fejlesztésével, szimulációjával és tesztelésével foglalkozó vállalatcsoportjának hazai leányvállalata. 
A 12 hónap alatt felépülő központ az AVL globális hálózatának második legnagyobb egysége lesz. A két irodaházból álló új AVL-cégközpont első irodaháza egy négyszintes, bruttó 6100 négyzetméter alapterületű, 49 különböző típusú irodából, 200 fő kapacitású vállalati étteremből álló, 400 fő befogadására alkalmas komplexum lesz. Érden kap helyet 12 tesztpad is, amelyek idén készülnek el, 2021-re pedig teljes kapacitással működik az új AVL-központ. Az AVL érdi fejlesztése révén 350 új munkahely jön létre, amelyből 250-et mérnökök töltenek be.
– Csőzik polgármester szerint az előző városvezetésnek nem volt szerepe abban, hogy az AVL Érdre hozta a beruházását, erről a Facebook-oldalán is írt, miután pózolt egyet a fotó kedvéért a beruházás helyszínén – folytatta a honatya, aki kifejtette: annak idején bejárta az országos sajtót, hogy az AVL Hungary Érden bővíti magyarországi tevékenységét.

Dr. Aradszki András egy korábbi fotón az AVL Érdre településének bejelentésekor fotó: Aradszki András facebook

 

– A 12 hónap alatt felépülő új magyarországi központ az AVL globális hálózatának második legnagyobb egysége lesz. A kormány, a korábbi Fidesz–KDNP-s érdi városvezetés és jómagam komoly szakmai és diplomáciai munkával értük el azt, hogy az AVL Érdre hozza magyarországi központját. Csőzik vígan pózol a fotó kedvéért az építkezésen, miközben a beruházáshoz a Fidesz–KDNP-kormány adja a hárommilliárd forintos vissza nem térítendő támogatást. Csőzik talán épp valamelyik uszító ellenzéki posztját fogalmazta, amikor az AVL tulajdonosa 2019 nyarán azt mondta: ,,A beruházást támogató városvezetés miatt döntöttünk úgy, hogy az AVL második legnagyobb kutató-fejlesztő bázisát Érden építjük fel.”

A képviselő azt is hozzátette, mindez az érdi baloldal által folyamatosan pocskondiázott Modern Városok Programnak köszönhető, amelynek részeként T. Mészáros András volt polgármesterrel mindig azon dolgoztak, hogy Érd fejlődő, stabil gazdasággal rendelkezzen.


– Közös erőfeszítésünkkel, az eredményes tárgyalásoknak köszönhetően, a Fidesz–KDNP támogatásával Érd modern kori történelmének eddigi legjelentősebb magánberuházása jön létre, amellyel 350 új munkahely megteremtését és 12,5 milliárdos beruházást tettünk lehetővé Érd számára. Mindent összegezve: Csőzik a védősisakos szelfis pózoláson kívül semmit sem tett az AVL beruházásáért. Remélem, Csőzik László polgármester végre felismeri, hogy az érdi Modern Városok Program végrehajtása létkérdés Érd fejlődése szempontjából, és tesz is azért, hogy az a kormánnyal, az országgyűlési képviselővel együttműködve, egymás teljesítményét elismerve, teljes körűen és határidőre megvalósuljon.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.