EUR: 355,09 Ft
CHF: 331,16 Ft
2020. július 15., szerda
Henrik, Roland

Életmód

Mata Zsuzsanna: A cirkusz kimeríthetetlen örömforrás

A legkevésbé látványos, de talán a legizgalmasabb részhez ért a XIII. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál. Összeült a nemzetközi zsűri, hogy a  gálára meghozzák a döntést. A Lokálnak a grémium egyik magyar ítésze, Mata Zsuzsanna, a Fédération Mondiale du Cirque ügyvezető igazgatója arról mesélt, hogy közhely ugyan, de a zsűri tényleg soha nincs könnyű helyzetben.

A zsűri szavaz (Fotó: VIP Média Hungary)

-Pontos szakmai szabályai vannak a produkciók értékelésének, és a fesztivál végére, a pontszámok összeadása után mindig objektív eredmény születik – avatott be a zsűri munkájába Mata Zsuzsanna.


Mata Zsuzsanna (Fotó: VIP Média Hungary)

– Az előadásmód is számít, az, hogy milyen hatással van a közönségre, illetve a zsűritagra a szám. Amikor két produkció azonos pontszámot kap, akkor megbeszéljük, hogy mi a megoldás. Minden cirkuszfesztivál a cirkusz ünnepe, ami elve örömforrás és megtiszteltetés. A Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál híre a világban nagyon jó, a szakma azért érkezik ide, mert rengeteg új és izgalmas produkcióval találkozhat itt. Budapesten mindig lehetőséget kapnak a fiatalok is a bemutatkozásra a fő verseny mellett, most ez kiegészült egy éjszakai előadással is. A cirkuszművészet ünnepén közösen örülhetnek az alkotók és a közönség is, hiszen a cirkusz kimeríthetetlen örömforrás.

Kapcsolódó Cikkek

  • Költözködni – „kényelmesen”, jókedvűen is lehet!

    Költözködni – „kényelmesen”, jókedvűen is lehet!

    Költözést összehozni nem egyszerű dolog. Aki próbálta már, annak mindig emlékezetes marad ez a tevékenység. Vannak, akik azt állítják, hogy fel lehet rá készülni például csomagolóanyagok, dobozok beszerzésével. Így aztán nem is kell kapkodni és a feleslegessé vált holmikat egyúttal ki lehet dobni a szeméttárolóba.

  • Így mossa a színeresztő ruhákat!

    Így mossa a színeresztő ruhákat!

    Manapság sokan mosnak nem kézzel, hanem géppel. S amikor a mosógépből kiveszik a ruhákat, akkor érik a háziasszonyokat meglepetések. Az elszíneződés oka néha nagyon is prózai: volt olyan textília a ruhák között, amely eresztette a színét.