2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Egyéb XV.kerület

Megfulladunk a szemétben

Illegális szemetelők, hajléktalanok, utcalányok és drogosok okoznak komoly kellemetlenséget a helyieknek − írta cikkében a Magyar Nemzet a XV. kerületben kialakult helyzetről. Úgy tűnik, a DK-s vezetés tevékenysége nem terjed ki ezekre a problémákra a lakosok és helyi Fidesz igyekezete ellenére sem. Megnéztük, hogy fest a környék.

Biztos így kell kinéznie a Kozák térnek?
(Fotók: Keresztesi Balázs)

Újpalota és Rákospalota számos területe van a fővároshoz méltatlan állapotban. Hajdu László, majd Németh Angéla vezetése alatt sem sikerült a kerületnek olyan fejlődést bemutatni, mint például a szomszédos XVI. vagy a XVII. kerületnek.


A kiégett furgon tökéletes szeméttároló…

Káosz a mindennapokban

− A közlekedés a főutak melletti parkolási káosz miatt problémás − mondta lapunknak egy tavaly a kerületbe költözött lakos. − Rákosmentén éltem eddig, sokkal élhetőbbnek tartom a XVII. kerületet, számos infrastrukturális fejlesztés segített az elmúlt évtizedekben, hogy kertvárosi jellegét megőrizve modern és élhető legyen. Na, ez a XV.-re nem igaz. Eddig semmilyen intézkedést nem láttam a járdán parkoló autókkal szemben. Egy igazi káosz közlekedni a kerületben.

A Magyar Nemzet több illegális hulladéklerakóról is beszámolt. Az egyik az M3-as autópálya melletti Kozák téren lelhető fel, de Rákospalota több más pontján is hasonlóan áldatlan állapotok uralkodnak. Az Újpestet a XV. kerülettel összekötő vasúti átjáró mellett egy kiégett furgon vesztegel régóta, a roncsot láthatóan már többen is szeméttárolónak használják.

Rosszlányok az út mentén

Régóta problémát jelent a kerületben a prostitúció is, a lányok a városrész északi részén elhaladó Dunakeszi út mentén várják kuncsaftjaikat. Ez nyomot hagy a környéken eldobált papír zsebkendők és óvszerek csúnyítják az összképet a Harsányi Kálmán utca végén, a 170-es busz fordulója körül.

Sosem épül már meg a Karácsony Benő téri rendelőintézet?(Fotó: Keresztesi Balázs)

 

 

 

Zsákmányszerzés ígéret betartása helyett

Pintér Gábor élhető kerületet szeretne (Fotó: Máté Krisztián)

– A köztisztaság és a közrend elsősorban nem pénz kérdése, hanem a tenni akarásé, és leginkább is odafigyelést és körültekintést igényel. Fontos lenne, hogy a polgármester tudja, hogy ebben a kérdésben lépnie kell, és nem politikai háttéralkukkal és zsákmányszerzéssel foglalatoskodnia – jelentette ki Pintér Gábor, a helyi Fidesz fővárosi képviselője. Szerinte, bár Németh Angéla közel másfél éve vezeti a városrészt, az eltelt idő alatt semmilyen pozitív változás nem érzékelhető.

Mint fogalmaz, ha valaki azzal van elfoglalva, hogy a saját rokonait tegye pozícióba, akkor óhatatlanul háttérbe szorulnak a lakosságnak fontos dolgok. Lehoczki Ádám önkormányzati frakcióvezető azt hangsúlyozza, hogy bár a kerület több új baloldali képviselője kampányolt az önkormányzati választás előtt a köztisztaság javításával, mandátumszerzése után semmit sem tett az illegális szemétlerakás visszaszorításáért.

 

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.