2020. január 19., vasárnap
Sára, Márió

Extra

Meghan miatt megfoszthatják a hercegi címtől Harryt

Noha a királynő rábólintott Harry és Meghan független életére, még számos kérdés tisztázatlan. Megtartják a hercegi címüket? Támaszkodhatnak a királyi családra anyagilag? Együtt maradnak egyáltalán? Most összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat. 

Harry herceg és Meghan hercegné egy héttel ezelőtt jelentették be, hogy függetlenedni kívánnak a Windsor-háztól, és Kanadába költöznek. Döntésük hatalmas feszültséget keltett Nagy-Britanniában, II. Erzsébet királynő a hét elején családi csúcstalálkozót hívott össze, amelyen Harry, Vilmos és Károly herceg volt jelen. Meghan már Kanadában van, biztonsági okokra hivatkozva pedig még telefonon sem kapcsolhatták be.


Profimedia

A találkozó után pár órával a Buckingham-palota egy hivatalos közleményt tett közzé honlapján, amelyben az állt, hogy Erzsébet végül elfogadta unokája és felesége döntését.

„Teljes mértékben támogatjuk Harry és Meghan vágyát, hogy fiatal családként új életet kezdjenek. Annak ellenére, hogy jobban szerettük volna, ha teljes munkaidőben, a királyi család tagjai maradtak volna, de tiszteljük és megértjük vágyaikat, hogy önállóbb életet éljenek, miközben a családom méltó tagjai maradjanak” – írták.


Profimedia

Harryt és Meghant sussexi herceg és hercegné megnevezés nélkül említették, ami a külföldi sajtó szerint azt is jelentheti, hogy a házaspárt a jövőben megfosztják a rangjától.

A címen túl azonban anyagi korlátozásokra is lehet számítani. Károly ugyanis kijelentette, hogy új életükhöz már nem biztosít korlátlan mennyiségű pénzt, mint ahogy azt eddig tette. De vajon milyen tartalékai vannak még Harrynek? Az biztos, hogy öt évvel ezelőtt, a 30. születésnapján négymilliárd forintnak megfelelő fontot örökölt elhunyt édesanyjától, Dianától. A királynő unokája a jelek szerint azonban kétségbe van esve, nemrég ugyanis a Disney filmstúdió vezetőjénél munkáért könyörgött a korábban is színésznőként dolgozó Meghannak.

Fogadásokat kötnek a válásukra

A briteknél lehet arra is fogadni, hogy Meghan szerepet kap a Korona című sorozatban, ahol saját magát alakítja majd. Ez ha bejön, akkor százszoros pénzt fizet. Ötszörös pénzt fizet, ha a párnak saját ruhamárkája lesz ás divatdiktátorokká válnak. Annak pedig nagy esélyt adnak a fogadóirodák, hogy a pár 2025-ig elválik.

Kapcsolódó Cikkek

  • Megható! Így vigasztalták Liptai Claudiát

    Megható! Így vigasztalták Liptai Claudiát

    Két héttel Gesztesi Károly halála után a műsorvezető egy újabb bejegyzést osztott meg közösségi oldalán, amiben elárulta, hogy barátai mennyit segítenek neki, hogy feldolgozza azt a mérhetetlen fájdalmat, amit volt férje és gyermekének édesapja elvesztése miatt érez.

  • Kim Kardashian a mellét is sminkeli

    Kim Kardashian a mellét is sminkeli

    Kim Kardashian ismét megmutatta testét Mexikóban, tengerparti fürdőzés közben. A valóságshow sztár egy teljes napot töltött a strandon egy bronzszínű, egyrészes fürdőruhában, ami kevesebbet takar testéből, mint egy bikini.