EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,81 Ft
2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Egyéb X.kerület

Megújult pályával várták a kerekeseket

A kőbányai Sportligetben rendezték meg a Cyclo-cross Magyar Kupa-sorozat utolsó, 2019-es állomását, a Kőbányai Bringapark Kupát. A versenyre huszonhat korosztályban 220 versenyző nevezett. A nemzetközi versenyen a férfiaknál Búr Zsolt (Vialand Racing Team) a nőknél Salome Bondor (Nomad Merida CST) lett a nap legjobbja.

A résztvevők véleménye alapján az átalakított pálya jól vizsgázott: gyors, technikás, és izgalmas nyomvonalat jelöltek ki a szervezők, a rajt-cél egyenes új helyszínt kapott a Bányató utcában. A reggeli gyerekfutamok a legkisebbeknek egy rövidített, 440 méteres pályán zajlottak. Őket követte a szakággal ismerkedők számára rendezett hobbi kategória. A versenyzők biztatására a pálya mellett az izgalmas pontokon, főleg a szánkódombon hangos szurkoló csapatok gyűltek össze, remek hangulatot adva a versenynek − tájékoztattak a szervezők.


A Bringapark Kupát a már hagyományos kerékpáros magasugró verseny zárta, ahol idén nem született új rekord. A jó hangulatú pénzdíjas versenyt 45 centiméteres magassággal Majoros Dávid, a Kőbánya Cycling Team versenyzője nyerte.

Az elit-férfikategóriában magabiztos győzelem született. A többszörös cyclo-cross magyar bajnok, Búr Zsolt az elmúlt években csak Vas Balázs személyében talált legyőzőre, aki sajnos ezen a versenyen sérülés miatt nem indult. Buzsó remek tempóban, 8 perc alatti köridőkkel, egyenletesen növelte előnyét a második helyen haladó Buruczki Szilárd (Buruczki Training System) előtt. Már az első körben 17 másodperc előnyre tett szert, ami a hetedik kör végére közel másfél percre nőtt. A bronzérmes helyre a második körben érkezett meg Rózsa Balázs (Team Differdange), aki megőrizte pozícióját az utolsó körig.


A női felnőtt kategóriában a győztes a Romániából érkező Bondor Salome lett, több mint fél perccel Péteri Niké (Fehérbike Kerékpáros SE) és közel másfél perccel László Tamara Bianka (KSI) előtt.

Eredmények:

Felnőtt férfiak:

1. Búr Zsolt (Vialand Racing Team) 7 kör, 54:28
2. Buruczki Szilárd (Buruczki Training System) 7 kör, 55:47
3. Rózsa Balázs (Team Differdange) 7 kör, 57:24

Felnőtt nők:

1. Salome Bondor (Nomad Merida CST) 3 kör, 30:21
2. Péteri Niké (Fehérbike Kerékpáros SE) 3 kör, 31:00
3. László Tamara Bianka (KSI) 3 kör, 31:45

A részletes eredmények megtekinthetők a verseny honlapján: www.bringapark.hu

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.