EUR: 353,47 Ft
CHF: 333,04 Ft
2020. július 10., péntek
Amália

Extra

Megxit: nem csitul a botrány Harry hercegék körül

Óriási vihart kavart, mikor Harry herceg és felesége, Meghan Markle bejelentették, függetlenedni szeretnének a brit királyi családtól, és a továbbiakban hol Kanadában, hol Nagy-Britanniában laknának. A bejelentés – amelynek az angol sajtó a Megxit nevet adta – már két hete volt, a kedélyek azonban továbbra sem csillapodnak. A Lokál Extra összeszedte a botrány legérdekesebb részleteit!

Pimasz húzás
Mielőtt Harry és Meghan bejelentették tervüket, a herceg megkérdezte nagymamáját, a királynőt, hogy mit szól függetlenedési tervükhöz. II. Erzsébet támogatta Harryt, de nyomatékosan megkérte, még ne jelentsék be az „elszakadást”. Ennek ellenére a sussexi hercegi pár egy nappal később robbantotta a hírt, a közleményt pedig Károly és Vilmos herceg is csak tíz perccel azelőtt kapta meg, mielőtt Harryék megosztották volna azt a világgal.


Elapad a pénzcsap
A sussexi hercegi pár úgy döntött, hogy a korábban körülbelül 870 millió forintnak megfelelő összegből felújított házuk, Frogmore Cottage marad brit rezidenciájuk. Mivel azonban függetlenedni szeretnének, nagy esély van rá, hogy vissza kell fizessék a drága ingatlant. Korábbi kiadásaik nagy részét Harry édesapja, Károly herceg fizette, a pár bejelentése után azonban azt mondta, már nem támogatja őket anyagilag.

Profimedia

Harry és Vilmos kapcsolata megromlott
A két herceg kapcsolata korábban nagyon szoros volt, Meghan érkezése azonban állítólag meglazította ezt a köteléket. A fiúk tavaly karácsonykor állítólag nagyon összekülönböztek azon, hogy Harryék Kanadában töltötték az ünnepeket, a sussexi hercegi pár bejelentését pedig Vilmos újabb pofonnak érezte öccsétől, aki ezzel hátat fordított a családnak.


Fogadásokat kötnek 
Az angolok a Megxit után megrohamozták a fogadóirodákat. A legtöbben arra tippeltek, hogy 2025 előtt a pár elválik, vagy hamarosan divatmárkát alapítanak, és sokan hiszik, hogy Meghan saját magát fogja majd alakítani a Korona című sorozatban.

Profimedia

Eltávolították a párt
Ugyan II. Erzsébet egyelőre nem fosztotta meg címétől Harry herceget és Meghant, ám nagyon sok jel utal arra, hogy ez csak a látszat. A Madame Tussauds múzeumban a botrány másnapján eltávolították a sussexi hercegi pár viaszszobrát a királyi család többi tagjától, a Windsor szuvenírboltból pedig leszedték az őket ábrázoló óriási mozaikképet.

Profimedia

Kapcsolódó Cikkek

  • El a kezekkel a gyermekektől!

    El a kezekkel a gyermekektől!

    Minden pedofil bűnhődjön! Kaleta Gábor volt nagykövet pedofil-ügye és a felháborítóan enyhe bírói ítélet miatt felülvizsgálják a vonatkozó jogi szabályozást.

  • Szigoríthatnak az intézkedéseken

    Szigoríthatnak az intézkedéseken

    Bár hazánkban kedvezőek a járványügyi adatok, a környező országokról ez nem mondható el, ezért az operatív törzs tanácsára szigorításokat vezethet be a kormány – erről beszélt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a tegnapi Kormányinfón.