EUR: 353,60 Ft
CHF: 327,49 Ft
2020. július 16., csütörtök
Valter

Belföld

Migráns erőszakolt Budapesten

Fél nap alatt elfogta a rendőrség azt a migránst, aki hétfő este megerőszakolt egy magyar lányt Budapest belvárosában. Az elkövető egy 30 éves szomáliai férfi volt, aki oltalmazotti státusban él Magyarországon.

A police.hu szerint a 25 éves áldozat január 20-án barátnője sikeres államvizsgáját ünnepelte egy erzsébetvárosi szórakozóhelyen, ahol megismerkedtek két férfival. Hajnalban a lányok a bulihelyről külön indultak haza, és az áldozatnak az alkalmi ismerőse felajánlotta, hogy elkíséri. A szomáliai migráns a Kéthly Anna téren lévő parkba csalta a lányt, mondván, hogy elszív egy füves cigarettát. Ott aztán a szomáliai szexuálisan közeledett a nő felé, aki ezt egyértelműen elutasította. A férfi ekkor erőszakossá vált, a lányt többször megütötte, a száját befogta, és megerőszakolta, majd a telefonját is elvette.


A nő sikoltozására egy amerikai férfi figyelt fel, aki a segítségére sietett, de a szomáliai a lányt védeni próbáló férfira is rátámadt, többször megütötte, megrúgta, majd a dulakodás után elfutott a helyszínről. A rendőröket az amerikai értesítette, akik a VIII. kerületi Teleki téren elfogták a támadót. A férfit előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki, bár nem ismerte el a bűncselekményt.

A Ripost információi szerint a magyar lányt még szerdán is kórházban ápolták.


Nem az első eset

– Tavaly december 23-án egy 25 éves, szír állampolgárságú, de német menekülti státussal rendelkező férfi az Andrássy úton támadt meg egy nőt, akit ököllel többször arcon ütött, és elvette a telefonját.

– 2018 szeptemberében a 18 éves afgán S. Ahmad egy V. kerületi török gyorsétterem mosdójában erőszakolt meg egy fiatal nőt. A migráns elmenekült, Ausztriában fogták el, büntetőügye jelenleg is zajlik.

/Fotó: Facebook

 

Újabb alagutat találtak

15 méterre a korábban felfedezett csikériai migránsalagúttól egy újabb járatot találtak a rendőrök Magyarország déli határánál. A police.hu szerint a járőr egy körülbelül 50 centiméter átmérőjű nyílást fedezett fel, amely átvezet a határzár alatt szerb területre. A járatnál sikeres átjutás nem történt, mivel a rendőrök az alagutat rövid időn belül felfedezték.

Mint ismeretes, folyamatosan nő az illegálisan az országba érkező migránsok száma, a múlt héten 917, az idén már közel háromezer bevándorló próbált bejutni Magyarországra.

Fotó: Police.hu

Kapcsolódó Cikkek