2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Belföld

Migráns késelhetett meg egy magyart Németországban

A német ügyészséghez fordult Magyarország, mert Németországban feltehetően egy bevándorló megkéselt egy magyar férfit a Stuttgarttól nyugatra fekvő Schömbergben – közölte Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára Facebook-oldalán.

, Image: 33790211, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: KMI Images / Alamy / Profimedia

A német sajtó szerint egy arab vagy afrikai származású férfi dulakodás közben megszúrt egy magyar fiatalembert – írta az államtitkár, és egy német hírportálra hivatkozott, amely szerint az eset január 4-én történt.


Mint Menczer Tamás fogalmaz, „kinti kollégáink a cikkből értesültek a történtekről, természetesen felvették a kapcsolatot a rendőrséggel, a magyar férfit megoperálták”. A bejegyzéshez mellékelte a PZ-news.de hírportál jelentését, amely szerint a tettes először a magyar férfit szúrta meg, majd menekülés közben egy török embert is megsebesített. A magyar férfi állapota stabil.

„A magyar férfi 20 év körüli, a szúrás a felsőtestét érte, életveszélyes sérüléseket szerzett, de azóta állapota stabil” –írta a német portál.


Menczer Tamás közölte: „az ügyészséghez fordultunk, tájékoztatást kértünk a nyomozás állásáról”.
Az államtitkár az M1 reggeli műsorában elmondta: ha a magyar áldozatnak segítségre van szüksége, a stuttgarti főkonzulátus és a külügyminisztérium is rendelkezésre áll.

Afrikaiak erőszakolták meg Laurát

Három etiópiai migráns erőszakolt meg egy magyar nőt 2016-ban. A 28 éves Laura mühlhauseni otthona felé indult, amikor egy férfi megragadta a karjánál fogva, és közölte vele, hogy már pedig ők most szeretkezni fognak. Laura megpróbált elmenekülni, de a migránsok egy híd alá vitték, ahol a száját befogták. A magyar nőt kilencszer erőszakolta meg a három menedékkérő.

Kapcsolódó Cikkek

  • 250 milliárd a Magyar falu programra

    250 milliárd a Magyar falu programra

    A Magyar falu program keretösszege jövőre meghaladhatja a 250 milliárd forintot – jelentette ki a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szombaton a Győr közeli Rábapatonán.