2020. július 07., kedd
Apollónia

Extra

Mindenkiben ott van az érték!

Tíz év alatt megduplázódott a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatási aránya, ugyanakkor még mindig 150 ezren vannak azok, akik megfelelő támogatással tudnának dolgozni, és csak arra várnak, hogy a munkáltatók lehetőséget adjanak nekik. Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára a Lokálnak adott interjúban elmondta: ez egy speciális helyzet, amelynek megoldása nem könnyű feladat, de megéri, hiszen végül a cégek elégedettsége átlagon felüli. 

A munka törvénykönyve szerint megváltozott munkaképességű az, aki legalább 40 százalékos egészségkárosodással rendelkezik.


– A cégeknek, szervezeteknek nem szabad úgy tekinteni rájuk, mint akiknek megszűnt a munkaképességük, mivel ez nem igaz, csupán megváltozott – kezdte a Lokálnak Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára.

– Jót tesz az önbecsülésüknek, ha munkát kapnak, arról nem beszélve, hogy ők is szeretnék eltartani magukat és a családjukat. A helyzet az elmúlt tíz évben sokat javult, hiszen míg 2010-ben 18 százalékuk dolgozott, addig ma már 42 százalékuk kel fel nap mint nap, és indul munkába. Ez mintegy 154 ezer embert jelent, de a statisztikai adatok szerint még mindig 150 ezren vannak azok, akiket munkába lehetne állítani – jelentette ki az államtitkár, akivel az ÉrtékPlacc konferencián találkoztunk. A kétnapos rendezvényen bemutatkoztak azok a cégek, amelyek élen járnak a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásában. Elmesélték tapasztalataikat, remélve, hogy történetükkel másoknak is erőt adnak.


– Ez egy speciális helyzet, amely tele van nehézségekkel, de azok leküzdése nem lehetetlen. Szeretnénk, ha a munkáltatók nem ijednének meg attól, hogy valaki kerekesszékben vagy fehér bottal megy be az állásinterjúra. Mindenkiben ott van az érték, csak meg kell találni, hogy ki milyen feladatot tud ellátni. Szerencsére vannak olyan szolgáltatók, amelyek ebben segítenek – jelentette ki az államtitkár. Hozzátette: A jövőben szeretnének olyan jogszabálytervezeteket előkészíteni, amelyekkel tovább bővülhet a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása.

 

Profimedia

Megoldást kínál a munkaerőhiányra 

Profimedia

A konferencián elhangzott adatok szerint országszerte mintegy 78 ezer álláshirdetés van kifüggesztve. Ez azt jelenti, hogy a cégek kétharmada munkatársat keres. Mégis gyakran nemet mondanak a megváltozott munkaképességű embereknek, és helyette inkább fizetnek. A magyar szabályok szerint ugyanis annak a cégnek, amely nem foglalkoztat fogyatékkal élő vagy megváltozott munkaképességű embert, rehabilitációs hozzájárulást kell fizetnie. – Többek között ezért is megéri, amellett, hogy a cégek megerősítették: azok a munkatársak, akik valamilyen egészségkárosodással élnek, a többi kollégára és rajtuk keresztül az egész társadalomra jó hatással vannak – tette hozzá Fülöp Attila.

Világszínvonalú a munkájuk

Felmérések szerint a cégek sok esetben azért nem foglalkoztatnak megváltozott munkaképességű embereket, mert attól tartanak, hogy az a termékek minőségének rovására menne. A valóság azonban épp az ellenkezőjét mutatja. A sikert sikerre halmozó magyar márka, a Nanushka több termékét is megváltozott munkaképességű emberek készítik, mégis a legjobb minőséget képviselik. Ha Uma Thurmannek és Jennifer Lawrence-nak tetszenek az általuk készített ruhák és kiegészítők, akkor bátran kijelenthetjük, hogy a munkájuk világszínvonalú.

Kapcsolódó Cikkek