EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,81 Ft
2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Egyéb Győr

Minőségi változás a tömegközlekedésben

Összesen 17 darab új, klímával felszerelt Mercedes-Benz Conecto NG típusú városi autóbusszal erősíti Győr helyi közlekedését a Volánbusz Zrt., a korszerűsítés célja a szolgáltatási színvonal és az utasok elégedettségének növelése – közölte a győri önkormányzat. Az alacsony padlós, kéttengelyes, városi közlekedésre kialakított autóbuszok összesen 26 ülő és 78 álló utast szállíthatnak. A kisgyermekesek, valamint a segítséggel élők utazását a második ajtónál kihajtható rámpa, illetve a babakocsi és kerekesszék elhelyezésére alkalmas terület segíti. Ungvári Csaba, a Volánbusz Zrt. üzemeltetési vezérigazgató-helyettese közölte: a vállalat három éven belül a teljes buszállományának 50-60 százalékát szeretné új járművekre cserélni az országban. Fekete Dávid, Győr alpolgármestere (Fidesz–KDNP) arról tájékoztatott, hogy várhatóan fél éven belül további 22 új csuklós busz is a megyeszékhelyre érkezik, amellyel a járműpark mintegy negyven százaléka fog megújulni.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.