EUR: 344,75 Ft
CHF: 320,06 Ft
2020. augusztus 11., kedd
Zsuzsanna, Tiborc

Belföld

Nagyon vigyázzon! Törvényszéki végrehajtónak adja ki magát egy csaló Budapesten

Tavaly május óta egy ismeretlen férfi fővárosi törvényszéki végrehajtónak adva ki magát telefonon csal ki pénzt emberektől országszerte – közölte a Fővárosi Törvényszék pénteken az MTI-vel.

Mint írták, a rendelkezésre álló adatok szerint egy magát legtöbbször Tóth Ferencnek vagy Tóth Dénesnek nevező férfi 2019 májusa óta telefonon keres meg embereket, magát fővárosi törvényszéki végrehajtónak kiadva.


A csaló olyan – többnyire fiktív – tartozás azonnali megfizetésére szólítja fel a hívott feleket, amelyről azok rendszerint nem is tudnak. A férfi azt állítja: ha a hívott fél még aznap nem rendezi a tartozását, végrehajtókat küld a lakására értéktárgyak azonnali lefoglalása érdekében, és rendőri intézkedést is kilátásba helyez. A csaló továbbiakat nem hajlandó elmondani a végrehajtási ügyről, arra hivatkozva, hogy nincs joga részleteket közölni.

A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint Tóth Ferenc, illetve Tóth Dénes nevű végrehajtó, illetve végrehajtó-helyettes nem dolgozik, és soha nem is dolgozott a Fővárosi Törvényszéki Végrehajtók Irodájában.

A bíróság arra inti az embereket, hogy hasonló esetben fokozott óvatossággal járjanak el, ügyfélfogadási időben személyesen győződjenek meg arról, hogy indult-e végrehajtási eljárás velük szemben.

A bíróság azt is közölte, az ügyben az ilyenkor szükséges hivatalos intézkedéseket megtette.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek