EUR: 336,31 Ft
CHF: 314,10 Ft
2020. január 26., vasárnap
Paula, Vanda

Belföld

Ne az emberekkel fizettessék meg a klímavédelem árát!

A kormány elfogadta a nemzeti energia- és klímavédelmi stratégiát, és ennek konkrét intézkedéseit is kidolgozza – jelentette ki legújabb videójában Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Új videójában Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő arra hívja fel a figyelmet, hogy a klíma, az energia és általában a természetvédelem ügye mindennapos beszédtémáink része, ami fontos és mindannyiunkat érintő kérdés. Éppen ezért a kormány is határozott lépéseket tesz. Szentkirályi Alexandra szerint a kormány határozott célokat tűzött ki, ezért is indították el tavaly az országfásítási programot.


A természetvédelem közös ügyünk

A környezetvédelem közös ügyünk, vigyáznunk kell erre a csodás országra. A kormány már évek óta a cselekvés útján jár, a klímasemleges energiatermelés tekintetében hazánk jobban teljesít, mint az Európai Unió legtöbb országa. A cél, hogy 2030-ra az áramtermelés 90 százaléka szén-dioxid-mentes legyen, 2050-re pedig szeretnénk elérni a klímasemlegességet is.Magyarország támogatja az unió 2050-es klímavédelmi céljaiat is, de ahogy minden más kérdésben, ebben is a magyar emberek érdekeit képviseljük. Ezért az a feltételünk, hogy:- ne az emberekkel fizettessék meg a klímavédelem árát- ne emelkedjenek az energia- és élelmiszerárak- ne csökkenjenek a kohéziós források, fizessenek a gazdag és szennyező országok- atomenergia nélkül nincs hatékony kibocsátás-csökkentés, ezért támogatni kell azt

Közzétette: Szentkirályi Alexandra – 2020. január 14., kedd

– A kormány elfogadta a nemzeti energia- és klímavédelmi stratégiát, és ennek konkrét intézkedéseit is kidolgozza. Célul tűztük ki többek között, hogy felszámoljuk az illegális hulladéklerakó helyeket, megtisztítjuk folyóinkat a műanyag palackoktól, dolgozunk a műanyag csomagolóanyag kivezetésen és azon, hogy 2022-től csak elektromos buszokat lehessen forgalomba állítani – tudatta Szentkirályi Alexandra.

A videó mellé írt szövegéből kiderül, hogy a klímasemleges energiatermelés tekintetében hazánk jobban teljesít, mint az Európai Unió legtöbb országa. A cél az, hogy 2030-ra az áramtermelés 90 százaléka szén-dioxid-mentes legyen, 2050-re pedig szeretnénk elérni a klímasemlegességet is. Hozzátette: Magyarország támogatja az unió 2050-es klímavédelmi céljait is, de ahogy minden más kérdésben, ebben is a magyar emberek érdekeit képviseljük.


Ezért az a feltételünk, hogy ne az emberekkel fizettessék meg a klímavédelem árát, ne emelkedjenek az energia- és élelmiszerárak, ne csökkenjenek a kohéziós források, fizessenek a gazdag és szennyező országok. Atomenergia nélkül nincs hatékony kibocsátás-csökkentés, ezért támogatni kell azt” – írta a kormányszóvivő.

Orbán Viktor miniszterelnök is beszélt a klímavédelem fontosságáról a múlt heti Kormányinfóján. Ismertetése szerint lehetséges, hogy Magyarország azon országok közé tartozzon, amelyek 2050-re a klímasemleges gazdaság elérését célozzák meg, de ehhez 50 ezer milliárd forint kell.

Kapcsolódó Cikkek

 • Plusz 11 fok is lehet a jövő héten!

  Plusz 11 fok is lehet a jövő héten!

  Budapest, 2020. január 26., vasárnap (MTI) – Melegszik az idő a jövő héten, a hétvégén helyenként 10 foknál is melegebb lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

 • Indul az azonnali pénzátutalás rendszere!

  Indul az azonnali pénzátutalás rendszere!

  Március 2-án elindul az azonnali fizetések rendszere, alapszolgáltatásként 10 milliós összeghatárig néhány másodperc alatt teljesülnek a lakossági és vállalkozói egyedi átutalások az év minden napján éjjel-nappal – mondta Kovács Levente, a Bankszövetség főtitkára az M1 aktuális csatornán vasárnap.

 • Rétvári Bence: közvetlen konzultáció kezdődik a gyöngyöspatai iskolaügy érintettjeivel

  Rétvári Bence: közvetlen konzultáció kezdődik a gyöngyöspatai iskolaügy érintettjeivel

  Közvetlen konzultáció kezdődik a gyöngyöspatai iskolaügy érintettjeivel, a település önkormányzata és a tankerület a jövő héten a felpereseket levélben keresi meg, amelyben szervezett képzések széles választékát kínálják nekik – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

 • 460 körözött embert fogtak el Budapesten

  460 körözött embert fogtak el Budapesten

  Az elmúlt évben 460 körözött embert fogtak el a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) munkatársainak felderítő munkája révén – közölte Sulányi Vilmos, a BRFK célkörözési osztályának vezetője szombaton budapesti sajtótájékoztatón.