EUR: 355,19 Ft
CHF: 332,28 Ft
2020. július 14., kedd
Örs, Stella

Külföld

Négy embert késelt meg egy támadó Párizs környékén – Videó!

Terrorgyanús támadás történt Párizs közelében, négy embert megkéseltek, az egyik sérült állapota súlyos. A rendőrség lelőtte a támadót – számol be az Origo a BBC információi alapján.

A Le Figaro úgy tudja, hogy nem volt rajta robbanómellény, viszont a gyilkos közelében rengeteg robbanóanyagot találtak. Az előzetes hírek szerint egy, más hírek szerint két ember meghalt. A Les valeurs actuelles (VA) szerint muszlim öltözetet, djellabát viselt a gyilkos és allah akbart rikácsolt, amikor ölt. Vagyis, terrortámadás volt, mégha a francia hatóságok egyelőre – ismert óvatosságuk miatt – nem nyilvánították annak.


A késes támadás a Párizstól hét kilométerre délre fekvő Villejuif településen történt. A rendőrség lelőtte a támadót, aki egyes hírek szerint robbanómellényt is viselt – írja a portál.

A rendőrség arra kéri a lakosokat, hogy kerüljék el a Hautes-Bruyères State Park környékét.


A BBC információi szerint négy embert szúrt meg, akik közül ketten meghaltak. A bfmtv.com szerint egy ember halt meg – tudatja az Origo.

Vllejuif az egyik legközelebbi párizsi előváros, nem is a legrosszabb közbiztonságú, azaz nem a legveszélyesebbnek tartott 93-as megyéhez tartozik. A bűnöző a Le Figaro szerint menekülni próbált, hosszan üldözték a rendőrök, amikor lelőtték. A gyilkos csomagjában, egyes hírek szerint a késes helyszínén, de mindenképpen a gyilkoshoz köthetően robbanóanyagot találtak. Az is biztos, hogy úgynevezett bombaelhárító-egységek érkeztek Villejuif-be.

Ahogy lenni szokott, a francia médiumok kerülik a terrortámadás kifejezést, a legutolsó pillanatig, mindenesetre a bűnözés módja – minden bizonnyal találomra járókelőket összeszurkálni egy békés kisvárosban, robbanóanyag a közelben – erősen egy terrortámadást sejtet – közli a portál.

Kapcsolódó Cikkek