EUR: 338,02 Ft
CHF: 317,92 Ft
2020. február 25., kedd
Mátyás

Életmód

Nem hozott levelet a postás

Csaknem 24 ezer kézbesítetlen küldeményt halmozott fel Tokióhoz közeli otthonában egy japán postás. Álláspontja szerint túl sok vesződséggel járt a munkája, ezért két évig szüneteltette azt. A férfit mostanra elbocsátották állásából, és jelenleg nyomozás folyik ellene. 

A Kanagavában élő 61 éves férfi nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra a hatóságok.  Szerinte túl sok vesződséggel jár a levelek kézbesítése, és nem akarta, hogy alkalmatlanabbnak tűnjön fiatalabb kollégáinál, ezért gyűjtötte a küldeményeket, mintha kézbesítette volna – írja az MTI.


A jokohamai postahivatal részlege, ahol a férfi a kézbesítés vezetőjeként dolgozott, tavaly kezdett gyanakodni egy belső ellenőrzést követően. Amikor a postás lebukott, a cég elnézést kért a történtekért és megígérte, hogy kikézbesítik az összes küldeményt. A férfi elismerte tettét, aminek következtében elbocsátották, majd elmondta, hogy szégyent érez, ami Japánban az egyik legerősebb morális teher.

Később feljelentést is tettek ellene nagyjából ezer hiányzó küldemény miatt, amelynek 2017 februárja és 2019 novembere között veszett nyoma. Jelentések szerint valójában a férfi 2003 óta raktározta el otthonában a kézbesítetlen küldeményeket. Amennyiben elítélik, akár három év börtönt és nagyjából 500 ezer jen  – 1,4 millió forint – pénzbüntetést is kaphat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ez vár a gyerekre a középiskolai szóbeli felvételin

  Ez vár a gyerekre a középiskolai szóbeli felvételin

  A héten megkezdődtek a középiskolai szóbeli felvételik. Mivel két különböző általános iskola jeles bizonyítványa között lehet  tudásbeli különbség, a szóbelin viszont a tanulók megmutathatják, hogyan feleltek meg a követelményeknek.

 • Az irodai elrendezés pszichológiája

  Az irodai elrendezés pszichológiája

  A hatékony munkavégzéshez elengedhetetlen a jó elrendezésű iroda. Nem mindegy hogy, milyen helyiségben, hány ember dolgozik együtt. Fontos mehatározni, hogy közös-e a munkaterület, vagy teljesen más részét végzik el az ott dolgozók a munkafolyamatnak?

 • Élessze újra növényeit!

  Élessze újra növényeit!

  Sok háztartásban télen elszáradnak a cserepes növények. Ez gondot okozhat, mert a levegő nem frissül és a szoba megszokott dísze is elpusztul. Ettől elég szomorú lesz a lakás.

 • A szemvidítófű lelket is vidítja!

  A szemvidítófű lelket is vidítja!

  A természet évszázadok óta kínál megoldásokat különféle testi bajokra. Kevéssé ismerjük őket, főként a modern gyógyszer tudomány fejlődésével háttérbe került a hatásuk.