2020. július 10., péntek
Amália

Egyéb I.kerület II.kerület III.kerület XI.kerület XII.kerület

Néptáncos újévköszöntő

A Budai Vigadóban működő Hagyományok Háza „Örüljetek, örvendjetek” című koncertjével köszöntötte az új évet. A Pál István Szalonna Liszt Ferenc-díjas magyar népzenész, érdemes művész, a Magyar Állami Népi Együttes művészeti vezetője által szerkesztett előadásban az örömhír vivői, az angyalok üzenetét hirdetik szerte a Kárpát-medencében. A Megváltó születésének híre hallatán táncra kelnek az emberek. A műsorban a keresztény kultúrkör mellett a népi hiedelemvilágot és a pogány rituálékat is megjelenítették. Az újévköszöntőn a Fölszállott a páva korábbi évadainak versenyzői is közreműködtek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.