EUR: 336,58 Ft
CHF: 317,28 Ft
2020. február 22., szombat
Gerzson

Életmód

Ölelj meg!

Az egyik legjobb prevenció minden betegségre az ölelés. Nem hiszi? Virginia Satir pszichológus szerint napi négy ölelés kell a túléléshez, nyolc a szinten maradáshoz és tizenkettő a gyarapodáshoz. Íme nyolc érv, hogy milyen csodákra képes az ölelés:

Profimedia


  1. A UNC School of Medicine kutatói szerint 20 másodperc ölelkezés uán megemelkedik a szervezetben az oxitocinszint, ami fokozza a bizalmat és csökkenti a félelem- és  fájdalomérzetet.
  2.  Csökkenti a stresszt, mert csökken a szervezet kortizolszintje, amit az emberi szervezet akkor bocsát ki, amikor stressz alatt áll. Erre az ölelés a legjobb természetes orvosság.
  3. A magas vérnyomás ellenszere, a vérnyomás harmonizálása érdekében naponta érdemes begyűjteni jó pár ölelést.
  4. Kipipálható a jó cselekedet, hiszen soha nem lehet tudni, hogy egy másik ember életében milyen változásokat indít el.
  5. Elűzi a rosszkedvet, összeköti a lelket a testtel. A belső egyensúly pozicionálásához jó iránytű egy baráti ölelés.
  6. Türelmessé tesz, ugyanis az ölelés szinte szükségszerű velejárója, hogy az ember közben lelassul, átadja magát a másiknak, odafigyelésre  tanít.
  7. Fejleszti a érzelmi intelligenciát, hiszen minél többször fejezzük ki a szeretetünket nemcsak gyermekünknek, hanem a számunkra fontos személyeknek is, annál empatikusabbakká válhatunk.
  8. Megoldja az alvászavart. Kutatások bizonyítják, hogy azoknál, akik szorongás miatt nem tudnak elaludni, hatékony lehet, ha súlyokkal ellátott takaróval alszanak, ugyanis az enyhe nyomás, amit az a testükre gyakorol, az ölelést imitálja.

Kapcsolódó Cikkek