EUR: 345,12 Ft
CHF: 321,11 Ft
2020. augusztus 14., péntek
Marcell

Belföld

Orbán Viktor: Soros a világ első számú oligarchája

Orbán Viktor a világ első számú oligarchájának nevezte péntek reggeli rádióinterjújában Soros Györgyöt. A magyar kormányfő szerint a tőzsdespekuláns „maffiaszerű hálózaton keresztül irányítja a politikai tevékenységét és gyakorol befolyást az európai politikára”. Orbán elmondta, a néppárt elárulta a magyar kormánypártot. 

– Egy centiméterre volt a Fidesz attól, hogy kilépjen az Európai Néppártból csütörtökön, mert a pártcsalád többsége elárult bennünket – reagált Orbán Viktor arra, hogy az Európai Parlament előző napi strasbourgi ülésén – néppárti szavazatokkal is – elfogadták a jogállamiság magyarországi és lengyelországi helyzetéről szóló határozatot.


Orbán a Kossuth rádióban elmondta, hogy csak azért nem léptek ki, mert a franciák, a spanyolok és az olaszok „egyértelműen velünk voltak”, és a néppárti vitában úgy foglaltak állást, hogy ki kell állni Magyarország mellett. A magyar bevándorlásellenes álláspontot gyűlölő ellenzéki pártok és állásfoglalásuk mögött az áll, hogy a Soros-hálózat nagyon aktív az EP-ben és az európai politikában.

– Az ilyen akciók mögött egyértelműen a Soros-féle hálózat van – mondta, a világ első számú oligarchájának nevezve Soros Györgyöt, aki maffiaszerű hálózaton keresztül irányítja a politikai tevékenységét és gyakorol befolyást az európai politikára. Míg ez a hálózat egy kevert, új Európát akar, addig Magyarország nem migránsokkal, hanem magyar gyermekekkel akar válaszolni a demográfiai problémákra – fejtette ki.


Orbán Viktor a múlt heti Ausztria–V4-csúcs kapcsán beszélt az új osztrák kormányról, melyben a jobboldal a zöldekkel fog kormányozni. Magyar szempontból a miniszterelnök azt nevezte a legfontosabbnak, hogy bevándorlásügyben semmilyen változás nem lesz, az osztrákok továbbra is bevándorlásellenesek, keményen a határvédelem mellett vannak.

Vége a börtönbiznisznek

– A kifizetett összegek meghaladják a 10 milliárd forintot – közölte a miniszterelnök, a hazai börtönkörülményekre hivatkozva megítélt kártérítések kapcsán föltett kérdésre. Orbán elmondta, hogy az eszes, jól ismert ügyvédcsoportok rájöttek, a kínzásról szóló európai szabályok olyan lazák és abszurdak, hogy erre hivatkozva bizniszt lehet csinálni. A „csúcstartó” a „börtönbizniszben” egy 33 éves férfi, aki 8,5 év börtön után kapott 8 millió forint kártérítést. Fel fogják függeszteni a kifizetéseket, és a kormány azonnal a parlamenthez fordul a szabályok megváltoztatásáért.

Kapcsolódó Cikkek