EUR: 353,05 Ft
CHF: 332,23 Ft
2020. július 05., vasárnap
Emese, Sarolta

Egyéb I.kerület II.kerület III.kerület XI.kerület XII.kerület

Összefogtak az ima erejében bízó nagycsaládos férfiak

Nagycsaládos keresztény férfiak megalakították a Mária Országa Imaközösséget, hogy összefogják mindazokat, akik az imádság erejében bízva is építenék a közös jövőt. A szervezők minden hónap első péntekjén délután 4 órára várják a csatlakozni vágyókat a Várkert Bazár fölött álló Mária anya-szobornál.

Kiss Antal nagycsaládos édesapa, a kezdeményezés ötletgazdája a Lokál Extrának elmondta, a 2020-ban Budapesten tartandó Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusig minden hónapban találkoznak, és egy fél órát együtt imádkoznak.


– Ha belegondolunk, hogy egy hónapunkból nagyjából két és fél óra megy el fogmosásra, akkor a havonta egyszer elmondott rózsafüzér, ami fél óra, bele kell, hogy férjen az életünkbe. Az egyéb hétköznapi teendőinkről nem is beszélve, például az öltözködéssel töltött idő az a hölgyek esetében minimum 5-10 óra.

Kiss Antal hozzátette, az év elején elindított kezdeményezéshez már harminc településen csatlakoztak.


Havonta félóra a közös jövőért

– Szent István király annak idején Szűz Máriának ajánlotta országunkat, a korabeli jogállamiságot jelentő „országnagyok” jelenlétében. Ha mindez ma történt volna, Facebook-posztnak hívnánk, amelynek hitelességét senki nem kérdőjelezné meg – fogalmazott a nagycsaládos édesapa.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülnek a Mária-anya szobornál

A szeptemberi eucharisztikus kongresszusig családjaikkal, barátaikkal, minden jó szándékú emberrel, kilenc alkalommal imádkozzák el a rózsafüzért a budai várfalon álló Mária anya-szobornál, majd hazamennek. Aki nem tud elmenni, arra kérik, otthon csatlakozzon.

Anya gyermekével

Mátyássy László „Mária anya” című bronzszobor
 (Fotó: Sáfár Tibor)

Az Immaculata Alapítvány felkérésére Mátyássy László szobrászművész megalkotta a „Mária anya” nevű szobrot, melynek négyméteres, bronzból készült változatát a budai vár déli Cortina-falának Dunára néző oldalán helyezték el 2013-ban, a szimbólum – anya gyermekével – egyetemes, mindenki a magáénak érezheti.

Kapcsolódó Cikkek