2020. július 10., péntek
Amália

Egyéb Szekszárd

Pénzadományt kaptak a szekszárdi gázrobbanás károsultjai

Több mint félmillió forintot gyűjtött a szekszárdi Szent Erzsébet Caritas Alapítvány a tavaly októberi szekszárdi gázrobbanás károsultjainak Az adományt az alapítvány elnöke múlt héten adta át a társasház képviselőjének. Közben a ház felújítása is nagy erőkkel folyik.

Húsz lakás vált lakhatatlanná Fotó: Nagy Nándor

Kovács Jánosné, a Szent Erzsébet Caritas Alapítvány elnöke elmondta: felhívásukra 267 ezer forint adomány érkezett a szervezet számlájára, és 270 ezer forintot templomokban gyűjtöttek a károsultaknak. A Caritas továbbra is várja az adományokat – tette hozzá.


Mi történt?

A Herman Ottó utcában október 9-én történt, nagy erejű robbanásban egy négyszintes épület két lépcsőházában húsz lakás vált lakhatatlanná, öten megsérültek, és aznap nyolcvan embernek kellett elhagynia az otthonát.

Molnár Péterné, a ház közös képviselője arról számolt be, hogy a húsz lakás lakói, legkevesebb negyven ember jelenleg is hozzátartozóknál, illetve önkormányzati lakásokban él. Közlése szerint a robbanás miatt sok lakásban nemcsak a berendezési, hanem személyes tárgyak is megsemmisültek. Az épületet több száz millió forintos kár érte. Ács Rezső Szekszárd polgármestere ismertette, hogy a város tizenhárom önkormányzati bérlakásában laknak a károsult családok bérleti díj nélkül. Az önkormányzat addig bocsátja a rászorultak rendelkezésére a lakásokat, amíg szükség lesz rá – tette hozzá.

Ács Rezső (Fidesz-KDNP), Szekszárd polgármestere és Molnár Péterné, a ház közös képviselője a károsultjaknak gyűjtött több mint félmillió forint pénzadomány átadásán 
MTI/Sóki Tamás

Korcsmár István, a helyreállítást végző Alisca Bau Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek elmondta: befejeződött a károsodott épületrész bontása, szerdán kezdik betonozni a falakat. A cég várhatóan január végére végez a szerkezet helyreállításával, a betonfalak megszilárdulása után kezdődhet a burkolás és a festés.


Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.