EUR: 337,19 Ft
CHF: 317,70 Ft
2020. február 24., hétfő
Szökőnap

Egyéb X.kerület

Próbaideje alatt ölt a bozótvágós gyilkos

Letartóztatták az év végi, kőbányai gyilkosság gyanúsítottját − tájékoztatta a fővárosi főügyészhelyettes az MTI-t.

Bozótvágóval végzett a nővel
(fotók: MTI/Mihádák Zoltán)

Fürcht Pál közleményében azt írta: a megalapozott gyanú szerint a 22 éves férfi a X. kerület Harmat utcában december 30-án késő délután becsöngetett a sértetthez, majd bozótvágó késsel bántalmazta. A nő, akit a mentők kórházba vittek, a szakszerű ellátás ellenére meghalt − tájékoztatott az MTI.


A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint a büntetett előéletű gyanúsított a gyilkosságot melyről részletes beismerő vallomást tett egy szintén erőszakos bűncselekmény miatt rá jogerősen kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el.

A Harmat utcai lakásban történt a gyilkosság

A bíróság úgy ítélte meg, hogy a közérdek, illetve a bűncselekmény jellege, a gyanúsított személyi és családi körülményei, valamint a bűnismétlés veszélye is a legszigorúbb kényszerintézkedés, a letartóztatás kiszabását indokolja.

Közölték: a gyanúsított védője bűnügyi felügyelet elrendelését kérte védencére bejelentett lakcímén nyomkövetővel, de a bíróság az indítványt megalapozatlannak találta. A védő szerint a férfi csak azért bújt el a bűncselekmény elkövetését követően, mert megijedt, ugyanakkor ő maga jelezte a rendőrségnek tartózkodási helyét, ahol elfogták.

A szomszédban kapták el

A rendőrség korábbi közleménye szerint a bűncselekmény gyanúsítottját, a szomszédjára támadó 22 éves budapesti K. Dánielt 24 órán belül a XVII. kerületben fogták el.

Kapcsolódó Cikkek