2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Külföld

Putyin: Az orosz nemzet egysége biztosítja a legfőbb célok elérésének alapját

Az orosz állampolgárok egysége biztosítja az alapot Oroszország legfőbb célkitűzéseinek eléréséhez – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden újévi beszédében, amelyet elsőként Oroszország távol-keleti felében sugároztak a televíziók.

“Személyes terveink, vágyaink nem választhatóak el Oroszországtól, mert erőfeszítéseinktől és egyéni hozzájárulásunktól függ az ország jelene és jövője és gyermekeink sorsa is. Csak közösen tudjuk megoldani a kérdéseket, amelyekkel az országnak és a társadalomnak meg kell birkóznia. Egységünk az alapja bármely, magasan kitűzött cél elérésének” – hangsúlyozta egyebek özött az orosz elnök. “Ezeket az értékeket hagyományozták ránk őseink, a hősies, hajlíthatatlan győztesek nemzedéke” – fűzte hozzá Putyin.


Az orosz államfő ünnepi beszédében szót ejtett a második világháború végének jövőre esedékes 75. évfordulójáról is, s külön felköszöntette a háború még élő veteránjait és frontszolgálatosait.

“Viharos, változó, ellentmondásos időket élünk, de (…) megteszünk mindent Oroszország sikeres fejlődése érdekében, hogy életünkben minden jobbá váljék” – mondta Putyin.

Oroszországban földrajzi fekvése miatt először Kamcsatkán ünnepelték az újévet. Petropavlovszk-Kamcsatszkij város központi terén az ítéletidő – erős hófúvás és viharos szél – ellenére megtartották az új esztendőt köszöntő rendezvényeket. A látogatók külön erre a célra kialakított melegedő sátrakban, illetve a zsibvásár pavilonjaiban húzhatják meg magukat a zord időjárás elől. A főtér színpadán pedig a nyolcvanas évekbeli sikereiről ismert francia popduó, az Ottawan (Annette és Jean Patrick Baptiste) koncertje várta az ünneplőket.

Kapcsolódó Cikkek