2020. augusztus 14., péntek
Marcell

Belföld

Rablásokkal ünnepelte szabadulását a 19 éves fiú

Nem sokáig, sőt mondhatjuk, szinte csak percekig bírta ki bűnözés nélkül az a fiatalember, aki a szabadulása napján kétszer támadásba lendült.

A jelenlegi információk szerint a 19 éves fiatal, alighogy kiszabadult letartóztatásából máris rabolni ment.


A gyanú szerint 2020. január 6-án, késő délután, egy tizenkilenc éves, büntetett előéletű férfi – aki aznap szabadult letartóztatásából – Kerepesen kitépte egy harminckilenc éves férfi kezéből a táskáját és azzal elfutott. A sértett utánakiabált, mire az elkövető visszaszaladt hozzá és több ízben ököllel arcon ütötte. A sértett az ütésektől a földre esett. Ezután az elkövető megpróbálta kivenni a kabátzsebéből a pénztárcáját és a mobiltelefonját, ami csak azért nem sikerült, mert a sértett ellenállt. A dulakodásra felfigyelt egy autós és a közelben megállt. Ennek hatására az elkövető a helyszínt elhagyta – írják az Ügyészég oldalán.

Pá perccel később megszólított egy ötvenhét éves nőt, akit, a gyanú szerint, a földre rántott és test szerte megütött, illetve megrúgott. A verés közben közölte a nővel, ha nem adja oda a táskáját, összeszurkálja. A táskával elmenekült a férfi, akit lésőbb elfogtak a rendőrök.

A Gödöllői Rendőrkapitányság a férfit két rendbeli rablás bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként. A Gödöllői Járási Ügyészség a férfi letartóztatását indítványozta, mivel megalapozottan feltehető, hogy jelenléte az eljárás során más eszközzel nem biztosítható, illetve fennáll a bűnismétlés veszélye is.

Kapcsolódó Cikkek