EUR: 344,71 Ft
CHF: 320,00 Ft
2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Extra

Rajongtak Mága Zoltánért Bécsben

Hatalmas sikerrel és ismét telt ház előtt tartotta új évi gálakoncertjét Bécsben, a Wiener Konzerthausban Mága Zoltán.

Január elsejei budapesti gálakoncertje után, január 5-én, immáron hatodik alkalommal tartotta meg Bécsben az új évi koncertjét Mága Zoltán. A népszerű hegedűművész különleges és egyedi műsorral készült a Wiener Konzerthaus közönségének, amely repertoárjában is teljesen más volt, mint budapesti gálaestje. A hangversenyen több Kossuth-díjas, elismert előadóművész is közreműködött, de színpadra lépett a hegedűvirtuóz fia, ifjabb Mága Zoltán is, aki mindössze 14 éves, mégis a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Rendkívüli Tehetségek Képzőjének másodéves hallgatója. A koncerten a Berlinben élő fiatal, világjáró karmester, Farkas Róbert vezényletével közreműködött a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar és a Budapesti Gipsy Virtuózok, több számban pedig a Primarius Táncművészeti Kar művészei színesítették a produkciót. A művészeti vezető Zsoldos Béla Liszt-díjas zeneszerző volt. A hegedűművész az osztrák fővárosban tartott gálaestje után ez évben is folytatja világ körüli turnésorozatát, amelynek keretében februárban ismét nagyszabású koncertet ad New Yorkban a Metropolitan világhírű művészeivel, de Ausztrália, Új-Zéland, Kína, Japán színpadain is szerepelni fog – írta a Ripost.


Mága Zoltán fotó: Ripost

Kapcsolódó Cikkek

 • Karanténba került az Avatar 2. stábja

  Karanténba került az Avatar 2. stábja

  Kalandos úton érkezett meg Új-Zélandra az Avatar 2 című film amerikai stábja, amelynek egy jogi kiskaput kihasználva sikerült bejutnia a koronavírus-járvány miatt szigorú beutazási szabályokat alkalmazó szigetországba.

 • Nemzetközi porondra lépnek

  Nemzetközi porondra lépnek

  Angol nyelven is meghallgathatjuk mostantól az Európa 2020 című slágert. Nagy Szilárd és Ragány Misa szerzőtársaikkal az idén tavasszal Európában, így hazánkban is kialakult helyzetre szerettek volna reflektálni a nagysikerű Varga Miklós-Varga Mihály dal feldolgozásával.

 • Újranyitottak az ovik – Megmérik a kicsik hőmérsékletét

  Újranyitottak az ovik – Megmérik a kicsik hőmérsékletét

  Több, mint két hónap kihagyás után tegnap Budapesten is újra megnyitottak a bölcsődék és az óvodák. Az intézményekben számos óvintézkedéssel védik a dolgozókat és a gyerekeket, rendszeresen fertőtlenítik a játékokat és a kilincseket, de az előtérben testhőmérsékletet is mérnek.