EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,81 Ft
2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Egyéb XVII.kerület

Rákosmentén kapták el a gyilkost

Letartóztatták az év végi, kőbányai gyilkosság gyanúsítottját − tájékoztatta a fővárosi főügyészhelyettes az MTI-t. A 22 éves férfi a kőbányai Harmat utcában december 30-án késő délután becsöngetett a sértetthez, majd bozótvágó késsel bántalmazta. A nő, akit a mentők kórházba vittek, a szakszerű ellátás ellenére meghalt. K. Dánielt 24 órán belül a XVII. kerületben fogták el.

Bozótvágóval végzett a nővel
(fotók: MTI/Mihádák Zoltán)

Fürcht Pál közleményében azt írta: a megalapozott gyanú szerint a 22 éves férfi a X. kerület Harmat utcában december 30-án késő délután becsöngetett a sértetthez, majd bozótvágó késsel bántalmazta. A nő, akit a mentők kórházba vittek, a szakszerű ellátás ellenére meghalt − tájékoztatott az MTI.


A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint a büntetett előéletű gyanúsított a gyilkosságot − melyről részletes beismerő vallomást tett − egy szintén erőszakos bűncselekmény miatt rá jogerősen kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el.

A Harmat utcai lakásban történt a gyilkosság

A bíróság úgy ítélte meg, hogy a közérdek, illetve a bűncselekmény jellege, a gyanúsított személyi és családi körülményei, valamint a bűnismétlés veszélye is a legszigorúbb kényszerintézkedés, a letartóztatás kiszabását indokolja.

Közölték: a gyanúsított védője bűnügyi felügyelet elrendelését kérte védencére bejelentett lakcímén nyomkövetővel, de a bíróság az indítványt megalapozatlannak találta. A védő szerint a férfi csak azért bújt el a bűncselekmény elkövetését követően, mert megijedt, ugyanakkor ő maga jelezte a rendőrségnek tartózkodási helyét, ahol elfogták.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.