EUR: 353,72 Ft
CHF: 330,84 Ft
2020. július 13., hétfő
Jenő

Életmód

Így készítsen mennyei sajtos-spenótos gnocchit

Hozzávalók: 2 burgonya, 1 tojás, 10 dkg vaj, 20 dkg liszt, 15 dkg spenótlevél, 3 evőkanál olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 20 dkg krémsajt, 2 dl tejszín, só, bors, szerecsendió, reszelt parmezán

Elkészítés: Főzzük meg a burgonyákat, majd hámozzuk, és törjük össze krumplinyomóval. Tegyük hozzá a tojást, adjuk hozzá a vajat és a lisztet. Sóval és reszelt szerecsendióval ízesítsük.


Gyúrjuk össze, majd lisztezett deszkán sodorjuk ujjnyi csigákká. Vágjuk kétcentis darabokra.

Forrásban lévő sós vízben főzzük ki, majd ha feljöttek a felszínre, szűrőkanállal szedjük ki.

A spenótos mártáshoz forrósítsuk fel az olívaolajat, adjuk hozzá a szeletelt fokhagymát, pár percig pirítsuk, majd tegyük bele a krémsajtot, és öntsük fel a tejszínnel.

Adjuk hozzá a megmosott spenótleveleket.

Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. Ha összeesett a spenót, keverjük hozzá a gnocchit, majd óvatosan forgassuk össze.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek