2020. április 01., szerda
Hugó

Egyéb Szeged

Roland védése fordított

A Mol-Pick Szeged kapusa, Mikler Roland vezette csapatkapitányként győzelemre a csehek ellen a magyar válogatottat.

„Mérföldkőhöz érkeztem az életemben! Csapatkapitányként vezethettem ki a válogatottat a 200. mérkőzésemre! Leírhatatlan érzés és hatalmas megtiszteltetés!” – írta közösségi oldalán Mikler Roland, a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapatának kapusa, egyben a magyar válogatott csapatkapitánya.


A válogatott 27-24-re legyőzte Csehországot a Győrben rendezett január 4-i felkészülési mérkőzésen. A magyar válogatott aktuális, húszfős keretéből csak a sérüléssel küszködő Lékai Máté és Bodó Richárd maradt ki.

Mikler egyik bravúros védése a csehek ellen (fotó: MTI)

 

A csapatkapitány a 200. mérkőzősét játszotta január 4-én (fotó: FB/miklerroland)

A héten kezdődő olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságra készülő csapatok meccsén tíz perc alatt csak egy gólt dobtak a házigazdák, mert akadozott a támadójátékuk és pontatlanok voltak a lövéseik. A folytatásban Mikler Roland bravúros védéseire alapozva egy 4-0-s sorozattal fordítottak a magyarok, majd amikor már nemcsak a belső posztokon erőltettek minden akciót, hanem a szélsőiket is játékba hozták, egy újabb 4-0-s széria végén már 10-5-re vezettek.


Megint a csehek

A magyar együttes múlt vasárnap 31-26-ra legyőzte a kontinenstornára társházigazdaként készülő Ausztria csapatát, vasárnap pedig ismét Csehországgal találkozik Győrben, zárt kapus meccsen.

Az első félidő utolsó két gólját a csehek szerezték, de így is négygólos hátrányban voltak a szünetben.
A második felvonás elején minden addiginál nagyobb volt a különbség (17-10), ám a vendégek – a magyar hibákat kihasználva – egy négyes gólsorozattal visszazárkóztak, ettől lendületbe jöttek, és fokozták a játék tempóját. A magyarok átvészelték a kritikus perceket, és Balogh Zsolt, illetve Ligetvári Patrik vezérletével a hajrában biztosították sikerüket.

Mikler számokban

Mikler Roland Dunaújvárosban kezdett kézilabdázni. A 2005–2006-os szezonban a másodosztályban is pályára lépett, amikor kölcsönben a Kalocsai KC mérkőzésein szerepelt. A Szegeden töltött négy szezonjának mindegyikében ezüstérmes lett a bajnokságban, és a magyar kupában, de nemzetközi szinten 2014-ben sikerült EHF-kupát nyernie. A válogatottban 2004-ben mutatkozott be, azóta részt vett több Európa- és világbajnokságon, valamint a 2012-es londoni olimpián.

Gulyás István szövetségi kapitány csapata az Európa-bajnokság malmői csoportjában jövő szombaton Oroszországgal, január 13-án az olimpiai és világbajnok Dániával, 15-én pedig Izlanddal mérkőzik. Az első két helyezett jut a középdöntőbe.

Kapcsolódó Cikkek