2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Külföld

Salvini: A migráció felelős az antiszemitizmusért

A muszlim migránsok tömeges Európába érkezése felelős első sorban az elmúlt időszakban egyre inkább elterjedő antiszemitizmus miatt – jelentette ki Matteo Salvini, volt olasz belügyminiszter egy lapinterjúban.

A bevándorlásellenes politikus az Israel Hayom című lapnak elmondta, hogy egy bizonyos mértékben az antiszemitizmus jelen van a szélsőbalos és szélsőjobbos körökben, de a zsidóellenesség jelenlegi növekedésének okait az Európai népesség változásaiban kell keresni.


„Az antiszemitizmus jelen van a nácik és a kommunisták körében. Most azonban a muszlim országokból érkező bevándorlók tömeges jelenléte Olaszországban is terjeszteni kezdte az antiszemitizmust” – vélekedett Matteo Salvini.

A Liga párt vezére szerint a liberális média megpróbálja az európai antiszemitizmust a jobboldali pártok erősödésére kenni, de véleménye szerint ez az elmélet nem állja meg a helyét.

Biztos vagyok azonban abban, hogy a muszlimok nagy aránya Európában az antiszemitizmus fő oka jelenleg” – jelentette ki Salvini.

Kapcsolódó Cikkek