2020. július 10., péntek
Amália

Sport

Sarapovának elvették a kedvét az Australian Opentől

Lehet, hogy egy életre elment Marija Sarapova kedve az Australian Opentől. Az egykori világelső orosz teniszező röpke nyolcvanegy perc alatt 6:3, 6:4-re kikapott a 19. helyen kiemelt horvát Donna Vekićtől.

Maria Sharapova of Russia reacts while playing against Donna Vekic of Croatia on day two of the Australian Open tennis tournament during a first round match 21 January 2020. EPA/SCOTT BARBOUR

Igaz, Sarapova – korábban világelső is volt – doppingügye miatt eltiltása után nem igazán találja régi önmagát. Ráadásul sokszor sérült, tavaly szinte kihagyta a teljes szezont krónikus vállfájdalmai miatt, és a statizstikákból kiderül, hogy a 2018-as Roland Garrros óta nem jutott be Grand Slam-torna elődöntőjébe sem, és már csak a 145. a világranglistán. Nos a sima vereség után csalódottan mondta, hogy egyáltalán nem biztos, hogy jövőre is ott lesz Melbourne-ben. A mostani vereség után talán még az első 350 közé sem fér majd be a világranglistán.


A magyar származású, Ausztráiában felnőtt, de most már brit színekben versenyző 12. helyen kiemelt Johanna Konta is korán elköszönt Melbourne-től. Tavalyi térdműtétje óta mind­össze a második meccsét játszotta, bár így is kevesen fogadtak volna arra, hogy 6:4, 6:2-re veri a tunéziai Unsz Dzsábir.

Johanna Konta of Britain in action against Ons Jabeur of Tunisia , 21 January 2020. EPA/ROB PREZIOSO

Kapcsolódó Cikkek