2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Egyéb I.kerület II.kerület III.kerület XI.kerület XII.kerület XXI.kerület XXII.kerület

Segít száműzni a stresszt az életünkből a Fiatal Családosok Klubja

Király Nóra (Fotó: Lokál)

A FICSAK EgészségPart rendezvényén a Lágymányosi ovisok is jól érezték magukat
( Fotó: Sáfár Tibor/archív)

Az újbudai székhelyű, Budafokon és Csepelen is népszerű Fiatal Családosok Klubja ebben az évben új programmal jelentkezik: elindítja a Lelki Egészség Estek sorozatot.

A „2020 jöhet, a stressz mehet” című nyitó előadást a Ficsak a 7köznapi Pszichológia online magazinnal közösen rendezi, február 6-án 18 órától a Lurdy Házban.


Cél: a lelki problémákból származó testi megbetegedések megelőzése

– Ismert előadók, közéleti személyiségek mesélnek arról, ők hogyan küzdenek meg a nehéz, feszültséggel teli élethelyzetekkel – tudtuk meg Király Nórától, a Ficsak alapítójától. – Azt est folyamán konkrét stresszcsökkentő módszerek kipróbálására is lehetőség nyílik. A rendezvény célja a prevenció, hogy felhívja a szülők, a fiatalok figyelmét a lelki eredetű megbetegedések kockázatára, és segítséget nyújtson kialakulásuk megelőzésében.

Az ötgyermekes édesanya hozzátette, a Lelki Egészség Estek eseménysorozat célkitűzése, hogy olyan témák kerüljenek a fókuszba, amelyek napi szinten nehezítik meg az emberek, családok életét. Ezeket a problémákat gyakran tévhitek és tabuk övezik, ezért különösen fontos foglalkozni velük.

Anya és gyermekei sok időt töltenek együtt a szabadban (Fotó: Fodor Erika)

Foglalkoznunk kell a tabutémákkal

– Tennünk kell saját magunkért, és nem félni segítséget kérni. A 7köznapi Pszichológia és a Ficsak közös rendezvénye pont erről szól.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.