2020. augusztus 15., szombat
Mária

Extra

Shrekkel búcsúztak Gesztesitől

Hétfő este kollégái és barátai is elbúcsúztatták a január 4-én tragikus hirtelenséggel elhunyt 56 éves Gesztesi Károlyt. A megemlékezésen fiai, Márkó és Dávid is részt vett a Vígszínházban. Az épület előtt pedig rajongók gyújtottak mécsest.

(Fotó: Máté Krisztián)

Gesztesi Károlyt január 9-én szűk családi és baráti körben Budakalászon helyezték végső nyugalomra. Kollégái és rajongói pedig hétfő este búcsúzhattak el a január 4-én elhunyt színésztől. A Vígszínház Pannónia utcai oldala este 7 órára igazi zarándokhellyé vált. Shrek mintájú mécsesekkel és virágokkal emlékeztek a rajongók Gesztesire.


Az épület bejáratához pedig sorra érkeztek azon ismert kollégák és barátok, akik meghívást kaptak a legendás szinkronhang búcsúsztatójára, ahol Gesztesiről készült fotókat és felvételeket vetítettek. Többek között Kárász Róbert, Maros Gábor és Bánfalvy Ágnes is részt vettek a megemlékezésen, akárcsak Gesztesi két fia, Márkó és Dávid.

(Fotó: Máté Krisztián)

„Mindig az volt a legnagyobb félelme, hogy vajon szeretik-e az emberek. Az előadások végén, amikor vastaps kíséretében hagyta el a színpadot rendre megkérdeztem tőle: ugye most már elhiszed, hogy szeretnek? Ebből is látszik, hogy mennyire alázatos volt” – mondta a helyszínen Bánfalvy a Blikknek.


 

Bánfalvy Ágnes (Fotó: Máté Krisztián)

Németh Kristóf veszi át a szerepét

Gesztesi Károly főszerepét A miniszter félrelépben Németh Kristóf alakítja ezután. „Még soha nem kellett szerepet átvennem valakinek a tragikus távozása okán. Ambivalens érzés, mert ha Bánfalvy Ági és Horváth Csaba úgy lát­ja, hogy jó lenne, ha Karcsi szerepét én játszanám, az megtiszteltetés, de nehéz döntés. Kértem egy kis gondolkodási időt. (…) Végül nagy alázattal mondtam igent” – nyilatkozta a színész a Borsnak.

(Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek