EUR: 353,48 Ft
CHF: 332,13 Ft
2020. július 07., kedd
Apollónia

Extra

Sokk Gesztesi halála után! Liptai Claudia: Zokogok, aztán tompán nézek magam elé

Gyászol az ország! Mindenkit váratlanul ért, hogy január 4-én, 56 éves korában, tragikus hirtelenséggel elhunyt Gesztesi Károly. Volt felesége, Liptai Claudia és fia, Máró is megható sorokkal búcsúzott Gesztesitől, aki komoly tervekkel készült az évre. A színész korábban arról is mesélt a Lokálnak, hogy szívesen lenne újra édesapa. 

Gesztesi Károly  (Fotó: Máté Krisztián)

 

250 előadás, televízió-műsor, filmforgatások, főiskolai tanulmányok – Gesztesi Károly komoly tervekkel vágott neki az évnek. Az élet azonban közbeszólt. Az 56 éves színész január 4-én tragikus hirtelenséggel elhunyt. A budapesti Ferdinánd hídnál vezette autóját, amikor rosszul lett, és szívinfarktust kapott. Azonnal félreállt, a segítség is gyorsan megérkezett, de hiába küzdöttek egy órán keresztül az életéért, a színészt már nem lehetett megmenteni. A helyszínen 29 éves fia, Máté is jelen volt.MTI/Mihádák Zoltán


MTI/Mihádák Zoltán

A színész aznap éjjel találkozott volna 18 éves fiával, Máróval, akihez sajnos már nem ért oda. „Papika! Már most iszonyatosan hiányzol nekem! Nem tudok sok mindent most írni. Azt mondtad ma nekem, hogy éjfélkor találkozunk otthon! Így búcsúztunk ma el. Én még mindig várlak, de tudom, hogy már nem jössz haza, de hiszem, hogy találkozni fogunk még. Nagyon-nagyon szeretlek téged. Ígérem, hogy büszke leszel rám, és vigyázni fogok mindenkire!” – osztotta meg fájdalmát közösségi oldalán Máró.

Gesztesitől volt felesége, Liptai Claudia is megható sorokkal búcsúzott. „Meghalt egy részem. Zokogok, aztán tompán nézek magam elé. Aztán azt érzem, biztos csak valaki félreértett valamit és hamarosan telefonálsz. Magamhoz szorítom Pankát, aki 13 évesen élete legnagyobb fájdalmát éli át. Szörnyű napok, hetek évek várnak ránk. Örökké hálás leszek a sorsnak, hogy édesapja vagy Pankának és a fiúknak, akik mind rajongásig imádnak. Felfoghatatlan és feldolgozhatatlan. Nem tudok búcsúzni. Ma meghalt a lelkem egy része. Tobika.”


A híres zöld ogre, Shrek legendás magyar hangja az utóbbi időben az egészségére is odafigyelt. Jó pár kilótól megszabadult, és az újabb gyermekvállalás gondolata is foglalkoztatta, amiről nemrég mesélt a Lokálnak. „Az sem biztos, hogy nem leszek még apa, sőt szerintem még simán lehetek, hiszen imádom a gyerekeket” – mondta.

Tóth Károlyként született

Gesztesi Károly Tóth Károly néven született, 1963. április 16-án. Szülei válása után édesanyja férjhez ment Gesztesi Jánoshoz, akinek nevét később hivatalosan is felvette. Gesztesi Károly a Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után 1988-tól 1990-ig a Thália Színház társulatának tagja volt. Az 1990–1991-es évadban a Miskolci Nemzeti Színházban szerepelt, 1992–1993-ban a József Attila Színházban játszott. 1994 és 1998 között a Vígszínház társulatának tagja volt, azóta pedig szabadfoglalkozásúként dolgozott. Színházi szerepei mellett olyan filmekben játszott, mint a Magyar vándor, a Szabadság, szerelem, a Kútfejek, a Valami Amerika 1. és 2. vagy a Csak szex és más semmi. Az egyik legismertebb magyar szinkronszínész volt, öt gyermek édesapja.

Mécsesekkel emlékeznek a tragédia helyszínén

Búcsúztak a barátok is

„Drága Barátom! (…) Legyen Neked könnyű a föld! Nem térek magamhoz. Nemrégiben beszélgettünk filmről, színházról, a terveidről, családról, gyerekekről… csupa szív, drága ember… mennyit segítettél a tanácsaiddal, biztatásoddal, amikor a pályámat kezdtem… sose hallottam rossz szót Tőled! Nem tudom és nem is akarom felfogni… Őszinte részvétem a gyerekeidnek, családodnak, a többi barátnak és minden jóérzésű kollégánknak!” – írta Németh Kristóf színész.

Németh Kristóf (Fotó: Máté Krisztián)

 

„Szeretlek Barátom! Te voltál az egyetlen, akit hajnal 2-kor is fel lehetett hívni, ha egy vers nem jutott az ember eszébe, és álmodból ébresztve is mackós hangon mondtad el fejből. Volt egy kapocs közöttünk, mennyit beszélgettünk, mennyit tanultam tőled. Hálás vagyok minden percért, amit együtt tölthettünk színpadon és magánéletben egyaránt. Hiányozni fogsz!” – búcsúzott Vastag Tamás énekes.

 

„Azzal az emlékkel ébredtem, amikor ismét, sokadjára összefutottunk az óvodában lányainkért menve. Megálltunk a lépcsőfordulóban, nagyon örültünk egymásnak, gyorsan mindent megbeszéltünk, majd ismét a sietség és a gyerekek sürgetése miatt már búcsúztunk is. Arra a mosolyra és arra a szeretettel teli ölelésre emlékezem” – írta Demcsák Zsuzsa.

 

Kapcsolódó Cikkek