EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,81 Ft
2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Belföld

Sorosék kezébe juthatnak a magyarok adatai

Sorosék kezébe kerülhetnek a magyar választók adatai,  Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon emberei ugyanis választási célú adatgyűjtésbe kezdtek. A Magyar Nemzet újabb tényekre bukkant az egykori balliberális miniszterelnökök hátországának adatbizniszében.

Céljuk érdekében külföldi cégeket is létrehoztak, az egyikben, a Datapraxisban a Soros-hálózat egy ismert adatguruja, Paul Hilder is feltűnt. Az észtországi légió másik tagja – a magyarországi DatAdat Kft.-vel egyező nevű vállalkozás – az EP- és az önkormányzati választások idején több száz milliós bevételt termelt – írja a Magyar Nemzet.


Bajnai és Gyurcsány (Fotó: MTI

Bajnai egy olyan, választói adatbiznisszel foglalkozó cégbe – a DatAdat Professional Kft.-be – szállt be kisebbségi tulajdonosként, ahol ott van a Gyurcsánnyal közös hálózatának több bizalmi embere. A kulcsszerepeket az egykori kabinetfőnökök, Szigetvári Viktor és Ficsor Ádám kapták. A Datadat OÜ (kft.) számítógépes programozással foglalkozó vállalat  fél év alatt máris több száz milliós forgalmat bonyolított.

Gyurcsány pártja is ott van a megbízóik között, hiszen a DK honlapján szereplő adatkezelési információk alapján „szoftverfejlesztési szolgáltatást” nyújt számukra az észt Szigetvári–Ficsor-vállalkozás – számolt be a Magyar Nemzet.


Kiemelt fontosságú lehet azonban az észtországi adatbiznisszel foglalkozó cég, amelyet Szigetvári Viktor a közösségimédia-oldalán alapítóként jegyez, a Datapraxis.

A lap szerint a vállalkozásban ugyanis  megjelent egy harmadik ember is, méghozzá a Soros-hálózat egy régi kulcsszereplője. Paul Hilder az ezredfordulón társalapítója volt a Soros-pénzből építeni kezdett, a spekuláns által terjesztett nyílt társadalom elképzelésre utaló „Opendemocracy.net” elnevezésű internetes felületnek, és ezer szálon kötődik a milliárdoshoz.

Mindezek fényében, nem kizárt hogy Soros emberei megkaparinthatják a gyanútlan magyar választók adatait, és ők profilozhatják a magyar „választói törzseket”.

Kapcsolódó Cikkek