2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Egyéb I.kerület II.kerület III.kerület XI.kerület XII.kerület

Szállíthatják a Normafához is a betegeket

A Budán élőket nagy számban ellátó Budapesti Szent Ferenc Kórház részére elektromos betegszállító kisbuszt adományozott a Hegyvidék önkormányzata.

– Büszkék vagyunk rá, hogy ismét támogathatjuk a Szent Ferenc Kórházat, amely fontos szerepet tölt be a szív- és érrendszeri betegek rehabilitációjában – mondta Pokorni Zoltán. A Hegyvidék polgármestere kiemelte, a kórház nemcsak a gyógyításban vesz részt, hanem a betegségek szűrésében is aktívan közreműködik, ennek részeként, az önkormányzattal együttműködve hozta létre tavaly a normafai kardioösvényt.


– Az új kisbusz így arra is alkalmas, hogy az intézményben gyógyulókat a Normafára felvigyék.

Dr. Toldy-Schedel Emil főigazgató köszönetét fejezte ki a Hegyvidéki Önkormányzatnak, amiért a kezdetek óta mellettük áll, majd arról beszélt, hogy az intézményük fő profiljává vált a kardiovaszkuláris rehabilitáció, a tavaly átadott új kórházi szárny is elsősorban ezt a célt szolgálja. A rehabilitációt, illetve a betegségmegelőzést segítik a kezdeményezésükre létrehozott kardioösvények is, amelyek közül a normafai a legnépszerűbb.


 

Kisbusszal a kardioösvényre

A Szent Ferenc Kórház az új, környezetkímélő járművet nemcsak a betegek, hanem az otthonápoláshoz szükséges eszközök szállítására is kívánja használni. Dr. Toldy-Schedel Emil elmondta, elindították a családtagoknak szóló otthonápolási képzéseiket.

– Már előkészület alatt áll az eszközkölcsönzési szolgáltatásunk is. Ennek keretében például támbotot, kerekesszéket, gurulós járókeretet, felfekvés elleni matracot tudunk majd kihelyezni a betegek otthonába.

Tájékoztató táblák

A normafai kardioösvényen elhelyezett tájékoztató táblák iránymutatásai alapján sokan töltik ki és juttatják vissza túralapjaikat a kórháznak, ahol kiértékelik az eredményeket. Az elmúlt bő egy év alatt több mint húsz olyan beteget szűrtek ki, akik esetében sürgős beavatkozásra – értágításra vagy pacemakerbeültetésre – volt szükség.

 

Túrakerekesszék is lesz

A Normafa új, hamarosan átadásra kerülő látogatóközpontja teremt majd igazán ideális körülményeket a kardioösvény használatához. Egy információs pultnál fognak ismertetőt tartani a vezetett túrák résztvevőinek, továbbá pulzusmérő óra, nordic walking bot, illetve – akik esetében ez indokolt – túrakerekesszék kölcsönzésére lesz lehetőség ugyanitt.

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.