EUR: 344,72 Ft
CHF: 320,24 Ft
2020. augusztus 11., kedd
Zsuzsanna, Tiborc

Extra

Szász-Kovács Emese kismamaként készül az olimpiára

Szász-Kovács Emese olimpiai bajnok párbajtőrvívó 5 hónapos ikrei nagyon nyugodt babák, így nem okoz gondot, hogy a sportoló márciusban visszatérjen a pástra. Sőt Emese azt is elmesélte a Lokálnak, hogy szívesen megcélozná az idei olimpiát. A kicsik miatt viszont bármikor lemondana az álmáról. 

Szász-Kovács Emese augusztusban adott életet ikreinek, Majának és Leventének, de már hónapokkal ezelőtt elkezdte a fizikai edzéseket, hogy elég jó formában legyen és újra kijuthasson, talán karrierje utolsó olimpiájára.


– Az, hogy mozogjak már rettenetesen hiányzott, hiszen körülbelül másfél évig szinte semmit nem edzhettem. Decemberben az iskolázások (vívásban a gyakorlás – a szerk.) során érett meg bennem a végső elhatározás, hogy visszatérjek. Élsportolóként nem tudok valamit csak félig csinálni, erre rá kellett jönnöm – nevetett Emese. – Leültem a családommal és hosszasan átbeszéltük, hogyan lesz kivitelezhető, hogy a kicsik ne szenvedjék meg a hiányomat. Ha a gyerekeken azt látnám, vagy a családból bárki észrevenné, hogy megsínylik a tőlem külön töltött időszakot, kérdés nélkül felhagynék az álmommal, hogy kijussak Tokióba. De szerencsére mindketten nagyon rugalmas babák és nemhogy probléma, még külön örömet is jelent nekik, ha többet lehetnek a nagyszülőkkel és az édesapjukkal – mondta Emese.

Fotó: instagram/Szász Emese

Az olimpiai címvédő gőzerővel készül, hogy megszerezhesse a kvalifikációt, ám lapunknak elárulta, még egyelőre távolinak érzi, hogy célja megvalósuljon. – Egyelőre álomnak tűnik csak az olimpia. Sok mindennek kell sikerülnie ahhoz, hogy egyáltalán én kerüljek szóba a zónakvalifikáción. Fejben ott vagyok, minden mozdulatról tudom hol akarom, hogy betaláljon, de a testem egyelőre nem mindig úgy reagál, ahogy azt szeretném. A több hónapnyi kihagyás és az ikrekkel való terhesség miatt ez nem is csoda, de nem engedem, hogy ez lelombozzon – mondta elszántan Emese, aki örül annak, hogy kicsit kiszakadhat otthonról. – Nekem is jót tesz, hogy kicsit kiléphetek a napi körforgásból ezért üdébben térek vissza hozzájuk. Nem tagadom fáradtabb vagyok mint előtte, de ez jóleső fáradtság. Ezért tényleg azt érzem, hogy mikor velük vagyok, minőségi időt tudunk együtt tölteni.


Márciusban tér vissza
Az olimpiai címvédő Szász-Kovács Emese a női párbajtőrözők márciusi, budapesti Grand Prix-versenyén tér vissza, és megcélozza a tokiói részvételt. Visszatérésének időpontjául azért választotta a West Grand Prix-t, mert a szakág februári, barcelonai világkupa-viadala még túl korai lenne a számára.

Fotó: instagram/Szász Emese

Kapcsolódó Cikkek