EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,75 Ft
2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Belföld

Szekszárd és Nagykanizsa önkormányzatát is konfliktusok terhelik

Szekszárdon és Nagykanizsán is konfliktusok terhelik az önkormányzat működését; a városokban ellenzéki képviselő-testületet, azonban kormánypárti polgármestert választottak tavaly októberben – a témával a Magyar Nemzet foglalkozott szerdán.

Ács Rezső (Fidesz-KDNP) szekszárdi polgármester úgy fogalmazott a lapnak, hogy “a balliberális oldal folyamatosan farol ki a választási ígéreteiből, azzal mentegetőznek, hogy nem lehet azokat teljesíteni. Azt ígérték többek között, hogy minden szekszárdi napi két órát ingyen parkolhat majd a városban, illetve hogy megreformálják a kórházi parkolást. Közben rájöttek, hogy az utóbbi az intézmény belügye, azt pedig vizsgálják, hogy a kétórás ingyenes parkolás milyen bevételkiesést jelent a városnak.”


A polgármester azt mondta, a “balliberális oldal egyik legfontosabb döntése az volt, hogy megváltoztatták a szervezeti és működési szabályzatot: megnövelték a bizottságok számát és az egyes testületek létszámát is”. Ez szavai szerint éves szinten 32 millió forint többletköltséget jelent az önkormányzatnak.

A politikus nem tartja kizártnak, hogy az ellenzék időközi választást akar, és ezért a közgyűlést is feloszlathatja, bár – vélekedett – ez nekik is kockázatos lehet.


A nagykanizsai önkormányzat működését Cseresnyés Péter, a választókerület országgyűlési képviselője úgy jellemezte: a helyhatósági választások óta eltelt száz nap tapasztalata az, hogy a képviselői többséggel hatalmat gyakorló koalíció nem vezeti a várost, hanem elsősorban “saját revansvágyát elégíti ki”.

A település közgyűlése tizenöt emberből áll: Balogh László (Fidesz-KDNP) polgármester mellett hat másik Fidesz-KDNP-s, továbbá nyolc ellenzéki politikus ül a testületben – idézte fel a Magyar Nemzet.

Cseresnyés Péter azt hangoztatta: “a balliberális képviselők első dolga volt, hogy leváltsák az önkormányzati cégek vezetőit és pályáztatás nélkül saját embereiket nevezzék ki”.

Kapcsolódó Cikkek