2020. július 10., péntek
Amália

Belföld

Szeméremsértéssel gyanúsítják Donáth Lászlót

Szeméremsértés és könnyű testi sértés gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki Donáth Lászlót, az MSZP egykori politikusát. A lelkész, a momentumos Donáth Anna édesapja az atv.hu-nak megerősítette a kihallgatás és a gyanúsítás tényét. Nem ő az első ellenzéki zaklató.

Donáth László lelkész zaklatási ügyével kapcsolatban azt állítja, hogy a gyanúsítás tárgya könnyű testi sértés, a rendőrség a PestiSrácok.hu-nak küldött válasza alapján azonban egyértelmű, hogy a volt politikust szeméremsértéssel is meggyanúsították. A portálnak a Fővárosi Főügyészség megerősítette, hogy az ügy érintettjével közölt megalapozott gyanú tárgya „aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés bűntette és szeméremsértés vétsége”. Az ellentmondásról Donáth nem kívánt a Blikknek nyilatkozni.


Mint ismert, hónapokkal ezelőtt szörnyű történetek szivárogtak ki az egyik fővárosi szeretetotthonból: az egyik ott dolgozó lelkész több alkalmazottat is zaklathatott. Az érintettek anno nem mertek lépni az ügyben, a lelkész ugyanis az a Donáth László, aki 16 éven keresztül volt az MSZP országgyűlési képviselője, befolyásától még tartanak a körülötte dolgozók. Az ügyben mégis nyomozás indult a BRFK-n szexuális kényszerítés gyanúja miatt, amikor az egyik volt kolléga szembeszállt Donáthtal.

– Sokan és sokáig szenvedtünk tőle. Az idősek és a kövérek megúszták. Ahogy meghallottuk a hangját, amikor bejött az épületbe, már rohantunk. Volt, hogy a vécébe futottunk elbújni, mert ha szembetalálkozott vele az ember, akkor mi volt? Jöjjön a tornaszobába, kedves! És akkor bevitt mindenkit, elkezdett beszélgetni persze, aztán mindig volt egy kis combfogdosás meg fenékpaskolás. És ez csak a mindennapos, alap volt. Akivel csak lehetett, azzal kikezdett. A folyosón, a lépcsőn elkapta az embereket – nyilatkozta az egyik, zaklatásokat átélt nő korábban a 888.hu-nak. 


Donáth, aki azt állítja, hogy politikai karaktergyilkosság áldozata, szabadlábon védekezik. A BRFK sajtóosztálya azt közölte, hogy az ügyben egy főt hallgattak ki gyanúsítottként. A következő kihallgatás csütörtökön lesz.

Zaklató fotói miatt mondott le Gyurcsány embere

Az ellenzéknek nem ez az első zaklatási botránya. Legutóbb a DK-s Gréczy Zsoltról kerültek elő pikáns felvételek, amin a politikus meztelenül látható. A fotókat egy levél kíséretében kapta meg szerkesztőségünk, ebben egy nő azt állította, hogy Gyurcsány embere küldte neki a gusztustalan képeket. Előtte Zsoldos Dedy, a Hungária egykori dobosa állította, hogy Gréczy folyamatosan nyomult párjára. Palányi Nóra, a Mi Hazánk Mozgalom parlamenti munkatársa hasonlókról számolt be. Gréczy végül lemondott parlament mandátumáról.

Szintén kínos botrányba keveredett Gothár Péter, a Katona József Színház rendezője, aki egy színésznőt zaklatott.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek