2020. február 22., szombat
Gerzson

Életmód

Szeretne filmes szakember lenni?

Öt hiányszakma képzését támogatja a Nemzeti Filmintézet, március 2-áig várják a szakmai képzéseket szervező intézmények pályázatait összesen 12 szakterületre.

A hazai  szakemberekre nagy az igény a filmpiacon – Profimedia

Az aktuális piaci igényeket figyelembe vevő pályázati lehetőség célja a hazai filmgyártásban mutatkozó szakemberhiány hatékony és gyors orvoslása. A magas szakmai színvonalú, intenzív és gyakorlatorientált képzési programok támogatása biztosítja a szakember-utánpótlást, a hazai filmipar versenyképességét. A pályázatok elbírálása folyamatos, a támogatás szelektív.


A képzési pályázatokat a Nemzeti Filmintézet idén díszletrajzoló, felvételvezető/location manager, sminkes és fodrászkisegítő, grip/bühnés, jelmezkivitelező, mikrofonos, naplóvezető, öltöztető, produkciós koordinátor, vágóasszisztens és világosító szakterületekre várja. Az ötödik alkalommal meghirdetett hiányszakmák képzését támogató pályázatnak köszönhetően az elmúlt években különböző oktatási intézményekben 27 képzés valósult meg, melyek közül 21 le is zárult. A támogatott képzéseket mintegy 260 fiatal pályakezdő és pályamódosító végezte el, sokuk ma már a filmszakmában dolgozik, és jelenleg is 82 fő jár támogatott képzésekre.

Bővebb információ a szakmákról a www.filmesgyakornok.hu weboldalon található.

Kapcsolódó Cikkek