2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Egyéb Szombathely

Szombathelyi vállalkozások, figyelem!

Elindul a Magyar Multi Program második köre, és hamarosan Szombathelyre is megérkezik az Innovációs és Technológiai Minisztérium országjáró programja, hogy részletes tájékoztatást adjon. A programban az első körhöz hasonlóan egy adott vállalat diagnosztikai és fejlesztési tervének elkészítését követően 2-36 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaphat tanácsadási szolgáltatás igénybevételéhez vagy 50-340 millió forint értékben részesülhet vissza nem térítendő támogatásban komplex fejlesztései megvalósításához. A jelentkezés ingyenes, a kiválasztottak 45 százalékos vissza nem térítendő támogatást kapnak. A jelentkezés feltétele, hogy a cégeknek mikro-, kis-, és középvállalkozásoknak kell minősülniük, legalább négy lezárt üzleti évvel. További feltétel, hogy minimum öt alkalmazottjuk legyen, minimum 100 millió forint nettó árbevétellel rendelkezzenek. Az árbevétel mellett a középvállalatok esetében 20 százalékos átlagos éves növekedést kell felmutatni meghatározott időszakban, mikro-, és kisvállalkozásoknak 100 százalékos éves növekedést kell teljesíteniük, vagy az export árbevételben 50 százalékos éves növekedést kell felmutatniuk. A vállalkozások jelentkezését március 5-től várják.

MTI/Máthé Zoltán


Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.