2020. augusztus 15., szombat
Mária

Extra

Szörnyű! Koncert közben halt meg a zenész

Hetvenegy éves korában koncert közben hunyt el David Olney az Americana műfaj egyik úttörője. Zenésztársa Facebook-oldalán emlékezett vissza a tragikus eseményre.

Koncertje közben halt meg a 71 éves David Olney nashville-i zenész, aki a floridai 30A Songwriters Fesztiválon lépett fel Amy Rigbyvel és más zenészekkel közösen. Olney a harmadik dal közepén lett rosszul, váratlanul abbahagyta az éneklést és gitározást, elnézést kért a közönségtől, és az állát a mellkasának szegezte. A legendás zenésszel vélhetően szívroham végzett.


Amy Rigby Facebook-oldalán elevenítette fel a történteket. Írása szerint David Olney nem ejtette le a gitárját vagy esett le a zsámolyáról, éppolyan finom és gyengéd volt az egész, mint ő maga.

„Megállt, elnézést kért és lecsukta a szemét” – írta Rigby, hozzátéve, hogy először azt hitték csak szüntet akar tartani.

David Olney több mint 20 szólólemezt adott ki, egyik legismertebb dala a Deeper Well című volt. Olyan zenészek dolgozták fel a dalait, mint Emmylou Harris vagy Steve Young.

Kapcsolódó Cikkek