2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Egyéb Pécs

Sztrájkra készek a pécsi buszsofőrök

fotó:TÜKE

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) arról tájékoztatta a Mércét, hogy a pécsi buszsofőrök sztrájkot fontolgatnak. A város tömegközlekedését ellátó, az önkormányzat tulajdonában lévő Tüke Busz Zrt. dolgozói úgy fogalmaztak, ha január 31-ig nem kapják meg a 25 százalékos béremelést, akkor megkezdik a sztrájk megszervezését.

Raposa Gábor, a SZAKSZ alapszervezet elnöke szerint az alacsony bérek mellett a jelentős sofőrhiány jelenti a problémát, ami akár sztrájk nélkül is a közlekedés akadozását eredményezheti. A pécsi városháza közölte, hogy egy több évre szóló bérmegállapodást szeretnének kidolgozni, ehhez pedig minden érintett szereplővel egyeztetni fognak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.