2020. augusztus 14., péntek
Marcell

Egyéb Tatabánya

Takarékosabb önkormányzat Esztergomban

Az esztergomi képviselő-testület rendkívüli ülésén ellenszavazat nélkül elfogadta a polgármesteri hivatal szervezeti átalakítását, amivel a 136 fős létszám 104 fősre csökkent.

Hernádi Ádám (Fidesz–KDNP) polgármester az előterjesztésben kiemelte, az intézkedéssel olyan felépítés jön létre, amelyben kevesebb a döntési szint. A szervezet átláthatóbb, költséghatékonyabb és gyorsabb döntéshozatalra képes.
Az átalakítás előtt a hasonló lélekszámú települések polgármesteri hivatalainak létszámát és szervezeti felépítését megvizsgálva kiderült, hogy a városháza feladatait kisebb létszámmal is meg lehet oldani – tette hozzá.

Rendkívüli ülésen döntöttek (fotó: esztergom.hu)

Az átszervezéssel csökkentették a vezetői státuszok számát, 13 betöltetlen álláshelyet megszüntettek, valamint karbantartási feladatokat szerveztek ki, illetve az építéshatósági feladatok ellátásának változása miatt a járási hivatal vesz át négy munkatársat.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.