EUR: 335,60 Ft
CHF: 316,12 Ft
2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Egyéb Tatabánya

Takarékosabb önkormányzat Esztergomban

Az esztergomi képviselő-testület rendkívüli ülésén ellenszavazat nélkül elfogadta a polgármesteri hivatal szervezeti átalakítását, amivel a 136 fős létszám 104 fősre csökkent.

Hernádi Ádám (Fidesz–KDNP) polgármester az előterjesztésben kiemelte, az intézkedéssel olyan felépítés jön létre, amelyben kevesebb a döntési szint. A szervezet átláthatóbb, költséghatékonyabb és gyorsabb döntéshozatalra képes.
Az átalakítás előtt a hasonló lélekszámú települések polgármesteri hivatalainak létszámát és szervezeti felépítését megvizsgálva kiderült, hogy a városháza feladatait kisebb létszámmal is meg lehet oldani – tette hozzá.

Rendkívüli ülésen döntöttek (fotó: esztergom.hu)

Az átszervezéssel csökkentették a vezetői státuszok számát, 13 betöltetlen álláshelyet megszüntettek, valamint karbantartási feladatokat szerveztek ki, illetve az építéshatósági feladatok ellátásának változása miatt a járási hivatal vesz át négy munkatársat.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves szerdán korában elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

 • Családi farsang

  Családi farsang

  Apukák és anyukák együtt farsangoltak a csepeli Közösségi Pontban

 • Veszélyes ritkaság

  Veszélyes ritkaság

  Debrecen – Egy sisakos kazuár személyében új lakó érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe.