EUR: 352,59 Ft
CHF: 334,05 Ft
2020. április 10., péntek
Zsolt

Belföld

Tarolt a Fidesz Győrben

Hiába kampányoltak Győr városában ellenzéki politikusok Dézsi Csaba András, a Fidesz–KDNP jelöltje nagy fölénnyel nyerte meg a vasárnapi időközi polgármester-választást. A nagy arányú siker azt mutatja, hogy a győriek nem kértek abból a káoszból, ami az ellenzéki vezetésű településeken kialakult az elmúlt hónapokban.

Dézsi Csaba András a voksok 56,14 százalékát szerezte meg, míg az MSZP–DK–Momentum–Jobbik–LMP jelöltjeként induló Pollreisz Balázs a szavazatok 39,05 százalékát kapta. A fideszes politikus nemcsak polgármesterként, hanem továbbra is kardiológus orvosként szintén szolgálni fogja a győrieket.


– Ez egy felelős döntés volt a választók részéről, mert nem pártszimpátia szerint döntöttek, hanem féltve a jövőjüket, azt szem előtt tartva voksoltak – fogalmazott a győztes polgármester, hozzátéve, hogy itt az ideje levenni a nyakkendőt, felvenni a melósruhát és a munkásbakancsot.

Forrás: Facebook

Dézsi szerint volt tétje a választásnak, nem lehet megelégedni az elért eredményekkel. Jelezte: abban hisz, hogy a munkát csinálni kell, célja, hogy felpörgessék az ügyintézést a városházán.


Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint az eredmény azt jelzi, hogy a szavazók megbocsátották a Borkai-ügyet, annak nincsen hosszútávú politikai hatása Győrben, egy megfelelő jelölttel simán tud nyerni a városban a jobboldal.

„Az elmúlt napokban az ellenzéki véleményformálók arról beszéltek, hogy szerintük a Fidesz–KDNP már annyira meggyengült, hogy nem tud győzni az időközi választásokon. A kormánypártok annak ellenére is toronymagasan vezetnek, hogy ciklus közepe van, amikor általában mélyponton szokott lenni a kormányzó erők támogatottsága” – értékelt közösségi oldalán az elemző.

A győzelem után a Fidesz közleményben reagált. „Köszönetet mondunk mindazoknak, akik részt vettek az időközi polgármester-választáson, és szavazatukkal Dézsi Csaba Andrást és a fejlődést támogatták. Gratulálunk Győr új polgármesterének, és jó munkát kívánunk neki” – fogalmaztak. Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint új korszak kezdődik Győr életében Dézsi Csaba András polgármesterré választásával.

– Biztos vagyok benne, hogy a győriek bizalmát kőkemény munkával fogja meghálálni – mondta Hollik.

Karácsony sem segített Pollreisznek

A választás abból a szempontból is üzenet, hogy a győriek nem kértek abból a káoszból, amit október óta az ellenzéki önkormányzatokban látni lehet többek között Budapesten is. Pollreisz Balázs annak ellenére (vagy éppen ezért?) veszítette el a választást, hogy az ellenzéki szivárvány koalíció prominens tagjai kampányoltak mellette, többek között Karácsony Gergely főpolgármester, Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára EP-képviselő, Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely polgármestere, illetve a Momentum elnöke, Fekete-Győr Andárs is őt támogatta, de feltűnt mellette Mirkóczki Ádám, Eger jobbikos polgármestere, és Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője. Rajtuk kívül az ellenzéki propagandamédia is folyamatosan futtatta Pollreiszt – úgy tűnik hiába.

 

 

Borkaival akarták összemosni

Az időközi polgármester-választást azért írták ki, mert az október 13-án megválasztott Borkai Zsolt lemondott tisztségéről szexbotránya miatt. Természetesen az ellenzékiek igyekeztek felmelegíteni a témát, és összemosni a köztiszteletnek örvendő szívsebész Dézsi Csaba Andrást a volt polgármesterrel. Pollreisz Balázs még egy olyan fotót is megosztott, amelyen összemásolták Dézsi és Borkai arcát, mondván, hogy a Fidesznek „nincs két arca”. Mint ismert, Borkaival kapcsolatban sem a drogfogyasztás, sem a korrupciós ügyek nem nyertek bizonyítást, a szexbotrány miatt pedig vállalta a következményeket, és lemondott. A lejárató videó mögött pedig Gyurcsány Ferenc pártja áll.

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Áder János: a türelem életeket ment!

    Áder János: a türelem életeket ment!

    “Életet mentünk, ha türelmesek vagyunk!” – mondta Áder János köztársasági elnök húsvét nagypéntekén, a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások betartásának fontosságára utalva.

  • Orbán Viktor: most a legerősebb fegyver az önuralom

    Orbán Viktor: most a legerősebb fegyver az önuralom

    A mostani koronavírusjárvány-helyzetben a legerősebb fegyver továbbra is az önuralom, és ha az emberek tudnak egymástól elegendő távolságot tartani, akkor ez a fegyver működik – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország!