2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Belföld

Taroltak a közmédia fotóriporterei a Magyar Sajtófotó Pályázaton – Fotók!

Mónus Márton, a Magyar Távirati Iroda fotóriportere nyerte idén is a legjobb teljesítményt nyújtó 30 év alatti fotóriporternek járó Szalay Zoltán-díjat a 38. Magyar Sajtófotó pályázaton, amelyen a közmédia fotóriporterei összesen tizenegy díjat és két dicséretet kaptak.

A Magyar Sajtófotó Pályázat eredményeit hétfőn hozták nyilvánosságra Budapesten.


Mohai Balázs Pár akkord és indul a pogó című sorozatával megnyerte a művészet (sorozat) kategóriát.

Balogh Zoltán négy díjat nyert: a hír- és eseményfotó kategóriában 2. helyezett lett Vucjak a kiürítés után című képe, 3. helyezett pedig Veszélyben a búvár című felvétele. Az MTI/MTVA fotóriportere az emberábrázolás-portré sorozatban a Hableány mentőiről készített felvételeivel 3. helyezést ért el. A társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia sorozatok között is a 3. díjat nyerte el Balogh Zoltán Rehab című sorozatával.


Koszticsák Szilárdnak a képriport kategória 2. díját ítélte oda a zsűri Határvadászok szilveszterkor című sorozatáért.

A sport (egyedi) kategóriában 2. díjat nyert Illyés Tibor Találat című felvételével, 3. díjat kapott Czeglédi Zsolt Csodálkozó szem című képéért. Illyés Tibor a sport sorozatok között 3. díjat nyert Úszás egy kicsit “máskép” címet viselő felvételeiért.

A társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia (egyedi) kategóriában 2. díjat ítélt a zsűri Mónus Mártonnak Karácsony című képéért.

A zsűri dicséretben részesítette Komka Pétert a Hospice című felvételért és Illyés Tibort a Felkészülni, készen, rajt… című sorozatáért.

Kapcsolódó Cikkek

  • 250 milliárd a Magyar falu programra

    250 milliárd a Magyar falu programra

    A Magyar falu program keretösszege jövőre meghaladhatja a 250 milliárd forintot – jelentette ki a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szombaton a Győr közeli Rábapatonán.